Firma fintech Amun AG a anunțat că a lansat un ETP(Exchange traded products) bazat pe Tezos (XTZ) ce va fi listat pe bursa elvețiană SIX. De asemenea, a listat șapte ETP-uri cripto denominate în euro pe bursa germană Borse Stuttgart

Bursa elvețiană SIX lansează un ETP bazat pe Tezos (XTZ)

Principala bursă elvețiană SIX a listat un produs tranzacționat pe bursă (ETP) bazat pe tokenul Tezos (XTZ). Acesta este primul produs de acest tip, care va permite investitorilor să obțină un venit pasiv prin tranzacții care sunt validate pe blockchain-ul Tezos. Firma emitentă Amun AG va percepe o taxă anuală de administrare de 2,5%, iar prețul acțiunilor încep de la 20$.

Incearca un exchange descentralizat!

Produsul este disponibil atât pentru investitorii retail cât și pentru cei instituționali. Custodia pentru tokenurile Tezos pe care se bazează ETP-ul va fi asigurată de Coinbase Custody.

În afară de acest ETP Tezos, Amun AG a lansat alte opt produse similare bazate pe criptomonede pe bursa SIX. Acestea sunt bazate pe Bitcoin, XRP, Bitcoin Cash și Ethereum, printre altele.

Borse Stuttgart listează șapte ETP-uri cripto

Amun AG a anunțat de asemenea că a listat șapte noi produse ETP pe bursa germană Boerse Stuttgart, denominate în euro. Anterior, investitorii aveau acces la aceste ETP-uri în dolari americani și franci elvețieni.

“Pentru prima dată, investitorii europeni au acces la un vehicul de investiții tranzacționat la nivel internațional, cu costuri reduse, denominat în euro”,

a declarat Laurent Kssis, directorul general al Amun AG.

În total, Amun AG are 25 de produse ETP listate pe trei burse (Stuttgart, SIX, BX Bursa) în trei valute (CHF, EUR, USD).

„Avem acum 25 de ETP-uri în total, ceea ce face din Amun AG cel mai mare emitent de ETP-uri cripto. În acest moment, 75% din toate ETP-urile cripto au fost emise de firma noastră”

a declarat Hany Rashwan, co-fondator și CEO al Amun.

Alți jucători de pe piața derivativelor sunt XBT Provider de la CoinShares și Grayscale Investments al Digital Currency Group.

CryptoZZ