Bursa Germană din Suttgard, care este a doua la nivelul acestei țări, cu un volum de tranzactionare de 100 miliarde de dolari, a anunțat că va lansa o aplicație mobilă pentru tranzacțiile cripto ce va avea comision 0.

Aplicația, denumită Bison a fost dezvoltată în colaborare cu start-up-ul Sowa Labs și va include pentru început 4 criptomonede: Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Ripple. Interfața și sistemul de tranzacționare sunt concepute pentru a facilita utilizarea, fără a fi necesară deținerea unui portofel digital sau a documentației suplimentare.

De asemenea, aplicația include un instrument de analiză bazat pe inteligența artificială, ”Cryptoradar”, care este capabil să analizeze peste 250.000 de tweet-uri zilnic, pentru a putea oferi o imagine curentă a comunității cripto. De exemplu, algoritmul Cryptoradar ce activează pe site-ul Bison arată că Bitcoin, Ethereum și Litecoin au o imagine neutră, în timp ce Ripple tinde spre o imagine pozitivă.

Aplicația a fost prezentantă inclusiv sub formă de prototip în cadrul târgului de tehnologie Invest care s-a derulat în Stuttgart în această săptămână, iar directorul Sowa Labs a anunțat că Bison va fi disponibilă pentru descărcare gratuită începând din toamnă.

Bursă Germană – De asemenea, el a mai afirmat că Bison ”este prima aplicație de tranzacții cripto care are în spatele ei o bursă de valori tradițională”, iar unul dintre motivele care au dus la crearea acestuia a fost că foarte mulți dintre investitori au menționat că își doresc să aibă acces mai ușor la criptomonede.

De partea cealaltă a oceanului, Robinhood a reușit să strângă 363 milioane de dolari pentru a finanța extinderea aplicației mobile de tranzacționare bursieră în toate Statele Unite. În mod similar cu Bison, aplicația Robinhood nu percepe comision și planifică să includă 16 criptomonede.

Cu ultima tură de finanțare, Robinhood este acum cel de-al doilea start-up fintech din SUA, după Coinbase, însă spre deosebire de Coinbase Robinhood a obținut acordul autorităților financiare din SUA (SEC) pentru a activa ca broker.

Un alt precedent va fi stabilit de Bursa din New York, al cărei proprietar a anunțat recent că planifică să ofere contracte swap de Bitcoin care vor fi plătite în BTC, ceea ce înseamnă că investitorii de pe Wall Street vor avea posibilitatea să cumpere și să dețină criptomoneda.