Autoritățile americane au anunțat că au confiscat echivalentul a peste 1 miliard de dolari în Bitcoin de la un hacker. Cei aproape 70.000 BTC proveneau dintr-o adresă asociată cu site-ul Silk Road, închis în 2013.

În urma cu câteva zile, compania CipherTrace a anunțat că fondurile respective au fost mutate pentru prima dată din 2015. La momentul respectiv, s-a speculat faptul că adresa ar fi fost compromisă, deoarece fișierul de date asociat cu portofelul circula pe social media.

Cea mai mare confiscare de criptomonede

Aparent, situația este alta. Un hacker nenominalizat a reușit să fure Bitcoin direct de la Silk Road în perioada 2012-2013. Acesta a fost identificat și arestat, iar ulterior a fost de acord să cedeze criptomonedele autorităților.

Potrivit unui comunicat, anchetatorii au colaborat cu Chainalysis pentru a identifica „54 de tranzacții bitcoin nedetectate anterior executate de Silk Road, care au fost rezultatul unui hack”.

Aparent, fondatorul Silk Road, Ross Ulbright a identificat hacker-ul și a încercat să îl amenințe pentru a returna fondurile furate. Nu se menționează dacă Ulbright a colaborat cu autoritățile, dar DOJ l-a identificat și arestat.

Stai conectat in lumea digitala!

Documentele oficiale anunță:

“Pe 3 noiembrie 2020, persoana X a semnat un consimțământ și un acord de decădere cu Procuratura SUA, districtul de nord al Californiei. În acest acord, persoana X a acceptat confiscarea proprietății de către guvernul Statelor Unite. Pe 3 noiembrie 2020, Statele Unite au preluat proprietatea pârâtului. “

Departamentul de Justiție a înaintat o cerere pentru ca fondurile respective să fie cedate bugetului de stat. De asemenea, a declarat că

„sechestrul reprezintă cea mai mare confiscare de criptomonede din istoria Departamentului de Justiție”.

Conform BitInfoCharts , aceasta este cea de-a cincea cea mai bogată adresă Bitcoin. Cei 69.369 BTC valoarează în prezent peste un miliard de dolari, deoarece prețul Bitcoin a crescut la 15.900$ după publicarea știrii.