Compania Ripple a lansat University Blockchain Research Initiative (UBRI) , în care sunt incluse în prezent 10 universități. Scopul proiectului este de a avansa cercetarea în domeniul blockchain și a ecosistemului cripto.

Instituțiile de învățământ ce fac parte din inițiativă sunt răspândite în toată lumea. Din Statele Unite, s-au alăturat universitățile Carnegie Mellon, Cornell, Duke, Georgetown, Morgan, Kansas, Michigan și Northeastern. De asemenea, Universitatea Națională din Singapore și Universitatea din Sao Paulo fac parte dintre participanți.

Luna trecuta, Ripple a colaborat de asemenea cu Institutul pentru Cercetare Fintech (THUIFR) de la Universitatea Tsinghua din Beijing sub UBRI.

Ripple sprijina domeniul blockchain

Sprijinite de resursele UBRI ale Ripple, instituțiile vor realiza cercetări, vor dezvolta și lansa materiale de curs. De asemenea, vor organiza conferințe și vor oferi burse studenților care lucrează în blockchain, criptomonede, plăți digitale și subiecte conexe.

Universitățile Duke și Georgetown, de exemplu, vor sprijini “extinderea curriculum-ului și a proiectelor de predare, cercetare și tehnică și colaborare între discipline”. Universitatea din Sao Paulo va primi finanțare pentru un program de inovație blockchain.

Cu noile adăugiri, compania are acum un total de 29 de parteneri universitari, potrivit lui Ripple.

Initiativa Ripple

Ripple a lansat inițiativa în iunie 2018, alocând peste 50 de milioane de dolari pentru parteneriatul cu universități din întreaga lume. Compania cripto care oferă mai multe produse bazate pe blockchain, promovează creșterea adopției în cadrul sectorului bancar și al transferului de bani. Ripple a creat UBRI ca parte a efortului de a colabora în domeniul cercetării și dezvoltării. Acesta va “stimula înțelegerea și inovația” în ce primește blockchain.

“În mai puțin de un an, partenerii noștri inițiali de la UBRI s-au ocupat cu lansarea de noi proiecte de cercetare, evenimente, oferte de curs și multe altele”,

a declarat Eric van Miltenburg, vicepresedinte Ripple în operațiunile globale.

“Extinderea ecosistemului la o rețea globală și diversificată a partenerilor UBRI va continua să îmbogățească aceste proiecte”,

a adăugat el.