Compania japoneză Rakuten lansează servicii de tranzacționare cripto

Rakuten, „Amazonul Japoniei”, a anunțat lansarea noului său serviciu de cripto-exchange. Compania oferă opțiunea de tranzacționare de BTC, ETH și BCH printr-o aplicație dedicată pentru smartphone. Clienții Rakuten Bank dispun și de rampe fiat prin conturile bancare personale. Pentru moment, aplicația este disponibilă în versiunea de Android, cea pentru iOS urmând să fie lansată în următoarele luni.

Compania japoneză Rakuten lucrează în prezent la dezvoltarea propriei criptomonede, Rakuten Coin, și a achiziționa anult trecut în august un exchange cripto.

Cumpara Bitcoin

Aplicația iOS Binance revine în Apple Store

Binace a anunțat că aplicația pentru iOS a exchange-ului a devenit din nou disponibilă în Apple Store. Aceasta fusese retrasă pentru evaluare în luna mai, spre nemulțumirea utilizatorilor.

Aparent, întârzierea s-a datorat procesului de evaluare al Apple. Între timp, aplicația iOS Binance a fost disponibilă pentru descărcare pe site-ul oficial al exchange-ului.

Versiunea pentru Android însă a rămas disponibilă în Google Play store de la lansarea exchange-ului în 2017.

Curtea decide că procuratura din New York are autoritate să investigheze Bitfinex

Curtea Supremă a Statului New York a decis că procuratura din New York (NYAG) are autoritatea de a investiga activitatea Bitfinex. Avocații ce reprezintă iFinex, compania-mamă a exchange-ului, au susținut că NYAG nu are jurisdicție deoarece platforma nu activează în New York.

Procuratura investighează acuzațiile că Bitfinex a acoperit pierderi de 850 de milioane de dolari cu ajutorul Tether fără să informeze investitorii și clienții.

De asemenea, judecătorii au ordonat Bitfinex să pună la dispoziția procuraturii documentele solicitate.


Coinbase a expus datele de acces a peste 3000 de clienți

Cel mai mare exchange american, Coinbase, a declarat că a expus din greșeală parolele a 3.420 de clienți din cauza unui erori de sistem. Aparent, unele dintre datele de înregistrare ale clienților săi au fost stocate temporar în fișiere text pe serverul său intern în loc să fie criptate.

Coinbase a susținut că datele nu au fost accesate și a solicitat clienților afectați să reseteze parolele.

În plus, sistemele de securitate ale Coinbase utilizează autentificarea în doi factori și confirmare pentru realizarea de operațiuni.