Agenția de colectare a impozitelor americană, Internal Revenue Services (IRS), a decis să elimine confidențialitatea monedelor private. Un comunicat anunță o recompensă totală de 625.000$ pentru un instrument care să urmărească și să identifice detaliile tranzacțiilor cu criptomonedele private.

Propunerea oficială, publicată săptămâna trecută, spune că IRS va accepta depuneri sub formă de prototipuri de lucru până pe 16 septembrie. Dacă vor fi acceptate, solicitanții vor primi o plată inițială de 500.000 USD.

IRS cauta o solutie pentru criptomonedele private!

Această subvenție va permite solicitanților să-și dezvolte prototipul într-un concept de lucru în următoarele opt luni. Odată ce testul pilot este finalizat și aprobat de guvern, se va acorda o recompensă suplimentară de 125.000$.

”IRS-CI caută o soluție cu unul sau mai mulți contractori pentru a oferi soluții inovatoare pentru urmărirea și atribuirea monedelor de confidențialitate, cum ar fi instrumente expert, date, cod sursă, algoritmi și servicii de dezvoltare software”.

Obiectivul este ca agenții speciali IRS Criminal Investigation (CI) să poată să urmărească tranzacțiile, să identifice portofele, momentul tranzacțiilor și sumele transferate.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

IRS susține că monedele private sunt utilizate de criminali pentru a-și ascunde urmele, iar activitatea acestora s-a intensificat în ultimii ani. Agenția de impozite recunoaște că:

”În prezent, există resurse de investigație limitate pentru urmărirea tranzacțiilor care implică criptomonedele private precum Monero sau alte tranzacții off-chain care oferă confidențialitate infractorilor”.

Au mai existat și alte eforturi în sensul urmăririi tranzacțiilor cu criptomonede private. Compania de analiză blockchain CypherTrace susține că a reușit să dezvoltate un astfel de instrument. Firma a lucrat timp de un an la un instrument despre care susține că poate urmări tranzacțiile Monero. Aparent, acesta urmează să fie folosit în eforturile Homeland Security de a identifica cererile de ransmoware.

Rămâne de văzut însă cât de eficient va fi acest instrument și dacă IRS va reuși să găsească o metodă similară de a combate confidențialitatea tranzacțiilor cu criptomonede private.