Departamentul de servicii financiare din New York (NYDFS) își revizuiește controversata licență de monedă virtuală.

Într-un discurs susținut la Universitatea Georgetown în cadrul DC Fintech Week, Linda Lacewell, superintendenta NYDFS, a declarat că agenția reevaluează BitLicense. Aceasta prevede ca orice companii care efectuează tranzacții de criptomonede în numele rezidenților din New York să fie autorizate să funcționeze în stat – chiar dacă companiile au sediul în altă parte.

CryptoZZ

Licenta nu este usor de obtinut

Licența este considerată cea mai restrictivă reglementare din SUA și are o reputație foarte negativă. Start-up-urile și companiile blockchain se plâng de cantitățile masive de documente și durata de aprobare prelungită.

Exchange-ul Kraken, de exemplu, a ales să plece din New York decât să se conformeze. Exchange-ul Bittrex a fost forțat să plece din New York in luna iunie a acestui an, după ce nu a reușit să obțină BitLicense.

Lacewell a declarat că NYDFS va compara industria criptomonedelor din 2015 cu cea actuală. Prevederile BitLicense au fost implementate pentru prima dată în 2015, iar autoritățile vor evalua cum a evoluat piața de atunci.

„Cum a crescut industria? S-a maturizat în vreun fel? Este un moment bun pentru o reevaluare”,

a spus Lacewell.

20 de companii au obtinut BitLicense

Ea a mai susținut că regimul de reglementare actual „funcționează bine”, iar regulamentul existent va fi păstrat în cursul acestei revizuiri. Cu toate acestea, NYDFS vrea să asculte opinia participanților din industrie pentru a vedea ce îmbunătățiri ar putea implementa.

De când a fost introdusă, BitLicense a fost obținută de peste 20 de companii. Departamentul de servicii financiare din New York a acordat doar șase licențe între iunie 2015 și iunie 2018, dar de atunci a adăugat încă 16.