În ultima săptămână, Elon Musk a generat extrem de multe probleme pe piața cripto, transformându-se din erou în personaj negativ. Mesajele sale recente de pe Twitter cu privire la Bitcoin au contribuit la scăderea prețurilor, mai ales deoarece Tesla deține o cantitate semnificativă de BTC.

De la erou la personaj negativ

Musk a justificat decizia Tesla de a nu mai accepta Bitcoin ca metodă de plată deoarece rețeaua ”contribuie la distrugerea mediului” prin utilizarea de cantități mari de energie electrică din cobustibili fosili. Reacția negativă a comunității cripto a dus ulterior la alte declarații inflamatoare din partea lui Musk. La un moment dat, acesta a susținut că Bitcoin nu este o rețea descentralizată:

„Bitcoin este de fapt foarte centralizat. Majoritatea puterii de hash este controlată de o mână de companii miniere mari (aka hashing). O singură mină de cărbune din Xinjiang s-a inundat, aproape ucigând minerii, iar rata de hash Bitcoin a scăzut cu 35%. Vă sună „descentralizat”?”

Anthony Scaramucci de la SkyBridge Capital este de părere că toate aceste comentarii sunt de fapt un preludiu pentru intrarea lui Musk pe piața de minare Bitcoin:

”Elon nu este un tip care utilizează jumătăți de măsură. Prevăd că va deveni un concurent / perturbator în industria minieră Bitcoin. Pariez 500k sats că, într-un an, Tesla / Solar City va anunța că va lansa o fermă de minare Bitcoin „super curată” bazată pe energie regenerabilă.”

TradingView – Aliatul tau in trading!

Comunitatea cripto s-a grăbit să-l demonizeze pe CEO-ul Tesla. Cineva a lansat chiar și o petiție care cere ca Tesla să vândă criptomonedele deținute. Până și cunoscutul analist PlanB, autorul modelului Stock-to-Flow, a comentat că ”Elon Musk încearcă să distrugă Bitcoin”. El a postat un chestionar pe Twitter, care arată că totuși majoritatea investitorilor cripto sunt optimiști cu privire la BTC. 75% dintre respondenți sunt de părere că Bitcoin va depăși valoarea de 100.000$ până la sfârșitul anului.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 45.500$. Restul criptomonedelor par de asemena să recupereze pierderile din ultimele zile, cu creșteri între 4 și 10%.