Directorul Mt. Gox a schimbului care era la un moment dat cel mai mare de pe piața bitcoin și-a cerut din nou scuze pentru rolul în prăbușirea companiei în 2014, pentru dispariția schimbului și pentru declararea falimentului.

Într-o postare pe Reddit de miercuri, Mark Karpeles a publicat o scrisoare către utilizatorii schimbului. Mulți dintre ei sunt angrenați într-o bătălie de ani de zile pentru a-și recupera fondurile pierdute la schimb. În scrisoare, a încercat să contracareze ideea că el personal ar avea de câștigat de pe urma felului în care curtea judecătorească din Japonia lucrează la cazul Mt. Gox.

Directorul Mt. Gox ar urma să primească milioanele care au rămas de pe urma schimbului după ce utilizatorii schimbului sunt compensați. Asta din cauză că toți creditorii își vor primi valoarea bitcoinilor în yeni japonezi, nu în bitcoin.

După spusele lui Karpeles, schimbul ar urma să primească mai mult de 160 000 de bitcoini și bitcoin cash ca rezultat. Suma reprezintă mai mult de 1 miliard de dolari la prețul de acum al monedelor.

Directorul Mt. Gox a scris:

„Nu vreau să fac asta, nu vreau milionul de dolari. Din prima zi nu m-am așteptat să primesc nimic de pe urma falimentului. Faptul că acest lucru este azi posibil este o aberație și cred că este responsabilitatea mea să mă asigur că acest lucru nu o să se întâmple.”

În special, Karpeles a subliniat și mai mult intențiile sale de a susține un plan de „reabilitare civilă” care să pledeze pentru rambursarea creditorilor în bitcoin. Despre această problemă a vorbit în altă postare mai veche pe blog.

„Nu mi-am închipuit niciodată că așa o să se termine lucrurile și îmi pare rău pentru totdeauna pentru ceea ce s-a întâmplat și pentru efectele pe care le-a avut asupra tuturor celor implicați”, a concluzionat directorul Mt. Gox.

În postare nu se dădeau detalii despre planurile lui Karpeles. S-a luat însă inițiativă și o parte din activele Mt. Gox vor fi lichidate, ca parte a planurilor de compensare ale investitorilor.

La început de martie, a ieșit la iveală că 400 de milioane de dolari în criptomonedă au fost vândute în lunile precedente de administratorul de faliment, Nobuaki Kobayashi.

Lichidarea în sine a fost una controversată. Unii oameni implicați în industrie au adus acuze că vânzarea a dus la scăderea bitcoinului din decembrie 2017.