O serie de știri legate de China au circulat în presă în ultimele zile, în mare parte cu efecte negative asupra pieței cripto.

Capitala tehnologică chineză Shenzhen a emis un avertisment împotriva activităților ilegale privind criptomonedele. Grupul principal din Shenzhen pentru remedierea riscurilor de finanțare pe Internet va investiga și colecta dovezi cu privire la astfel de activități.

Autoritatea de reglementare de declarat că aprobarea recentă a tehnologiei blockchain de către guvernul central a revigorat speculațiile cu criptomonede. Aparent, numărul activităților ilegale legate de criptomonede în regiune a crescut de asemenea.

Printre ele sunt menționate emiterea de active cripto, ICO-uri, utilizări fictive ale tehnologiei, strângere de fonduri în fiat sau cripto și platforme exchange de criptomonede.

Blockchain ca metoda de marketing atrage efecte negative asupra pieței cripto

Cu câteva zile în urmă, un raport oficial a afirmat că mai puțin de 10% dintre companiile chineze utilizează tehnologia blockchain. Aparent, peste 32.000 de firme folosesc conceptul pentru a atrage clienți. Raportul include și o avertizare că vor fi intensificate controalele autorităților cu privire la astfle de situații.

În cursul zilei de 21 noiembrie, a apărut știrea neconfirmată că biroul Binance din Shanghai ar fi fost închis în urma unui raid al poliției. Surse locale ale The Block au susținut că între 50 și 100 de angajați au fost nevoiți să se relocheze de urgență în Singapore.

Piața cripto a reacționat negativ, cu prețul Bitcoin scăzând sub 7000$ în special din cauza activității de pe piețele asiatice.

Ulterior, Binance a negat oficial atât existența unui birou în China, cât și a raidului în cauză si a declarat ca ii va da in judecata pe cei de la The Block. Din păcate, răul a fost deja făcut – piața cripto este într-un punct de instabilitate. Știrile negative din China au împins criptomonedele pe un trend descendent ce nu pare să fie inversat în curând.

CryptoZZ