Unul dintre subiectele discutate în spațiul cripto este că Africa va fi următoarea frontieră pentru adopția criptomonedelor.

Cercetările Binance au raportat o creștere în clasamentul Google trends pentru „Bitcoin” în Nigeria și Africa de Sud.

Potrivit raportului, Nigeria a avut cele mai multe căutări pentru „bitcoin”, Africa de Sud este pe locul doi, iar Ghana ocupă locul patru în ultimul an.

CryptoZZ
Schimbarea tendințelor de căutare 

Acest subiect generat discuții pe scară largă în cadrul comunității cripto. Unii entuziaști au susținut că, creșterea căutărilor Bitcoin ilustrează adoptia în creștere. Alții subliniază că este doar o creștere a interesului, nu un semnal al adopției reale. Pesimiștii susțin că este de fapt un semnal că Bitcoin este  utilizat mai frecvent în escrocherii.

Într-un interviu acordat Bitcoin Magazine, Marius Reitz de la furnizorul de portofel cripto Luno a explicat situația:

”Oamenii din țările în curs de dezvoltare învață să folosească tehnologia din necesitate. La Luno, am iobservat o creștere constantă a numărului de conturi noi (portofele) în acest an, in special în Africa de Sud. Deși criptomonedele au înregistrat recent o scădere a prețurilor, media de tranzacții zilnice este de 90 de milioane de rand, ceea ce înseamnă niveluri în creștere ale adopției.”

Stephany Zoo de la procesatorul de plăți african BitPesa a adăugat:

”Ratele de șomaj din aceste țări au jucat un rol în influențarea căutărilor Bitcoin. În ultimii ani, țările africane, inclusiv Nigeria și Ghana, au înregistrat o creștere a numărului freelancerilor care își oferă serviciile pentru clienți din occident. Africanii care intră în economia bazată pe contracte pe termen scurt sunt obligați să caute metode alternative de plată.”

Escrocheriile ce folosesc Bitcoin

În ce privește discuțiile cu privire la escrocheriile ce folosesc Bitcoin, Reitz și Zoo au subliniat că acestea există peste tot, dar nu sunt prevalente. Majoritatea furnizorilor de servicii din industria cripto au implementat deja măsuri de prevenire a spălării de bani și supraveghează activitățile suspicioase.

CryptoZZ – Indrumarul tau in spatiul crypto!

”Doar pentru că există câteva mere stricate în coș, nu înseamnă că ar trebui să aruncați întregul coș de fruncte. Indiferent dacă este în SUA, China sau Europa, există oameni care folosesc bitcoin pentru escrocherii și pentru a finanța activități ilegale. Totuși, asta nu înseamnă că este singura utilizare pentru bitcoin”

a subliniat Zoo.

În plus, furnizorii de servicii din industria cripto și-au accelerat programele de educare ale publicului, atât în Africa cât și în resul lumii.

Per ansamblu, revoluția sistemelor financiare cu ajutorul criptomonedelor este la început, iar Africa este un exemplu în acest sens.