Coinbase a rezolvat un bug din sistemul de plăți care a provocat dispariția de bitcoin din anumite tranzacții efectuate, iar Binance a anunțat că va lansa un exchange descentralizat, ce va fi urmat de lansarea propriei platforme blockchain.

La două săptămâni de la integrarea SegWit pe platformă, utilizatorii Coinbase au semnalat că un bug în sistemul de plăți a făcut ca bitcoin tranferați către anumite adrese să fie pierduți, Mai exact, o problemă în protocolul de plăți BIP70 utilizat de Coinbase, care asigură comunicarea între clienți și vanzători a făcut ca monedele tranferate să nu ajungă la destinatar.

Reprezenanții Coinabse au anunțat că problema apare atunci când se fac plăți către adrese necompatibile cu SegWit și a rezolvat-o imediat ce a fost semnalată.

”Imediat ce am fost notificați de situație am început să lucrăm la o soluție și am implementat rezolvarea în câteva ore. Mai puțin de 30 de utilizatori au fost afectați iar fondurile au fost returnate.”

În decembrie, procesatorul de plăți BitPay a anunțat că doar anumite tipuri de portofele sunt compatibile cu BIP70 (listate pe pagina oficială), ceea ce a provocat anumite dificultăți utilizatorilor, forțându-i să schimbe tipul de portofel utilizat.

In ce privește Binance, exchange-ul a anunțat că va lansa propria platformă blockchain ca bază pentru un exchange descentralizat, în baza căruia va transforma tokenul propriu BNB într-o monedă independentă de Ethereum.

Directorul Changpeng Zhao a declarat pe Twitter că

”Binance a crescut prea repede și suntem prea ocupați să ne ocupăm de altceva. Așadar, singura soluție este să creăm Binance Chain”.

În opinia sa, exchange-urile descentralizate (DEX) au avantajul că nu mai centralizează monedele tranzacționate, astfel încât sunt mai puțin vulnerabile la atacuri. Cel mai cunoscut DEX, EtherDelta, utilizează contracte smart pentru a tranzacționa tokenuri ERC-20, care funcționează pe baza blockchain-ului Ethereum. În prezent, platformele DEX nu sunt foarte populare deoare nu permit tranzacționarea decât pentru monedele ce aparțin de un singur blockchain. Avansurile tehnologice precum rețeaua Lightning promit să faciliteze tranzacțiile dintre blockchain-uri, însă nu sunt încă funcționale la nivel global.

Binance a declarat că noua platformă va activa în paralel cu exchange-ul existent, iar token-ul BNB va deveni moneda nativă a noii platforme.

”Considerăm că putem aduce progres pe piața criptomonedelor, asigurând utilizatorilor tranzacțiile facile și sigure cu care sunt obișnuiți deja. Exchange-urile centralizate și descentralizate vor co-exista în viitor, deoarece sunt interdependente și complementare”.

Prețul tokenului BNB a crescut cu mai mult de 20% după anunț, în conformitate cu datele CoinMarketCap.