Exchange-ul Huobi, aflat top 10 în lume ca volum de tranzacții, a anunțat că intenționează să deschidă birouri în Londra, ca prim pas în extinderea europeană planificată.

Deschis inițial în Beijing, Huobi și-a mutat operațiunile în Singapore după ce China a interzis activitățile exchange-urilor pe teritoriul țării în septembrie 2017. Extinderea în Europa va începe cu Marea Britanie deoarece directorul de dezvoltare Chern Chung apreciază că, statistic vorbind, Londra este cea mai activă piață de tranzacții cripto din Europa.

”Nu Malta și nu Elveția. În mod cert Londra, este punctul de intrare pe piețele europene pentru noi. Vom avea în curând o filială acolo”,

a declarat Chung pentru Finance Magnates.

Alegerea aceste locații a fost determinată de dorința companiei de a deveni o insitutuție financiară respectată, care se supune reglementărilor legale și insipră încredere publicului larg.

De altfel, Huobi Pro a deschis o filială în Coreea de Sud la sfârșitul lui martie și intenționează să deschidă o alta în San Francisco până la sfârșitul anului.

În prezent, majoritatea exchange-urilor de criptomonede caută să își localizeze birourile în țări care oferă un climat legal cât mai transparent și clar. În martie, cele mai mari exchange-uri ca volum din lume, Binance și OKEx, au decis să își trasfere sediile centrale în Malta, deoarece această țară a implementat deja o structură legală pentru blockchain și monedele digitale.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (FCA) din Marea Britanie a planificat să publice un raport cu privire la piața cripto până la sfârșitul acestui an, iar între timp a emis un ghid cu privire la gestionarea instrumentelor de investiții derivate din criptomonede (precum contractele futures, CFD și opțiuni binare).