Federal Reserve planifică să lanseze un serviciu de plăți și decontări în timp real pentru a stimula infrastructura de plăți din țară.

Un comunicat de presă publicat pe 5 august prevede că banca centrală a Statelor Unite va dezvolta FedNow, un nou sistem de decontare interbancar pentru a sprijini plățile mai rapide. Acesta este planificat să fie lansat în 2023 sau 2024.

Prin lansarea FedNow, Fed își propune să modernizeze sistemul de plăți al țării cu un serviciu în timp real. Acesta ar trebui să fie funcțional non-stop și să fie disponibil atât pentru companii, cât și pentru publicul larg.

Comunitatea cripto nu este impresionată

Unii membri ai comunității criptomonedei nu sunt impresionați de planurile Fed de a lansa propriul sistem de plăți în timp real. Anthony Pompliano, co-fondatorul Morgan Creek Digital Assets, a subliniat că „Bitcoin este deja disponibil” pe Twitter.

Alții au fost mai diplomatici cu răspunsul lor, precum Gabor Gurbacs, directorul companiei de active digitale MV Index Solutions, o filială companiei de investiții VanEck:

„E grozav că Federal Reserve ia o poziție inteligentă în ceea ce privește inovația în active digitale si plati. Vă recomand să luați în considerare beneficiile Bitcoin, un strat de bază funcțional, fiabil și de încredere pentru bani solizi. “

Alte companii cripto sunt poziționate să contribuie la proiect. În iunie, Ripple Labs a fost ales în Comitetul director pentru plăți mai rapide din cadrul Federal Reserve. Această inițiativa intenționează să construiască „o rețea de plăți rapidă, sigură și omniprezentă în SUA”.

Scăderea dobânzilor impusă de Fed ajută prețul Bitcoin

Federal Reserve a redus ratele dobânzilor săptămâna trecută, o acțiune despre care unii experți spun că ar putea fi parțial responsabilă pentru creșterea de preț recentă a Bitcoin.

Tom Lee, co-fondatorul Fundstrat Global Advisors, a declarat:

„Bitcoin devine din ce în ce mai mult o alternativă pentru investitori împotriva unor lucruri care ar putea merge prost. Reducerile de rate adaugă lichidități. Lichiditatea împinge banii în alternative la investițiile tradiționale precum Bitcoin. “