Blockchain.com planifică un fond de investiții în start-up-uri

În conformitate cu un raport publicat de Yahoo Finance, Blockchain.com planifică un fond de investiții în valoare de 50 milioane de dolari. Banii ar urma să fie investiți în diferite start-up-uri din ecosistemul cripto, pentru a diversifica activitatea companiei.

În prezent, majoritatea profiturilor Blockchain.com provin din reclamele integrate în block explorerul companiei. Este de asemenea cel mai mare furnizor de portofele cripto din lume, cu o bază de utilizatori de 40 milioane.

În iulie, compania a lansat și un exchange cripto denumit ”The Pit”.

Companiile cripto din Olanda trebuie să se înregistreze la Banca Centrală

Banca Centrală Olandeză a luat poziție cu privire la companiile cripto, citând noile legi anti-spălare de bani ale Uniunii Europene.

Începând cu 10 ianuarie 2020, companiile sau persoanele implicate în conversia criptomonedelor în valute fiat sau care oferă servicii de depozitare cripto vor fi obligate să se înregistreze la Banca centrală Olandeză (DNB).

Regula se aplică tuturor companiilor care activează în Olanda, indiferent că sunt înregistrate în țară sau nu.

DNB a explicat că această regulă se datorează implementării celei de-a cincea Directive UE anti-spălare de bani (AMLD 5). Companiile cripto vor avea la dispoziție șase luni pentru a se înregistra voluntar, iar după expirarea perioadei, cele care nu s-au înregistrat vor fi obligate să își închidă activitatea în Olanda.

Controverse în comunitatea Ripple

Comunitatea Ripple trece din nou printr-o perioadă de controverse, după ce compania Ripple a început să mute fonduri masive. Ripple a blocat 55 miliarde XRP, cu dreptul de a debloca și vinde până la 1 miliard de monede în fiecare lună.

În ultimele zile, tranșe de sute de milioane de XRP au fost transferate între portofele, iar comunitatea a văzut acest lucru ca pe o trădare, care poate genera scăderea prețului XRP.

Proiectul Ripple s-a confruntat și în trecut cu acuzații de centralizare, deoarece compania emitentă controlează un număr importat de criptomonede.

XRP este una dintre criptomonedele cu cea mai proastă performanță din acest an, înregistrând o scădere de aproape 30% a prețului în 2019.

BitMEX acuză Binance de plagiat al documentației cu privire la contractele futures

Odată cu lansarea concursului de selecție pentru viitoarea sa platformă de contracte futures, Binance s-a lovit de acuzații de plagiarism. Mai exact, documentația pentru una dintre versiunile platformei este o copie aproape perfectă a documentelor BitMEX. Aparent, aceasta a fost preluată de Binance de la start-up-ul JEX, achiziționat recent.

BitMEX a postat pe Twitter mesajul „Felicitări pentru lansarea Testnet Futures, Binance. Ne bucurăm să vedem că v-a plăcut documentația noastră la fel de mult cât ne-a plăcut nouă să o scriem!”. Documentele atașate arată clar că textele sunt preluate aproape cuvânt cu cuvânt.

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a reacționat imediat, recunoscând greșeala, și a răspuns ”Să ne fie rușine!”. El a explicat ulterior că nu au verificat documentația platformei JEX pentru plagiat.