Compania Grayscale Digital Assets a publicat raportul de activitate pentru anul trecut, relevând rezultate excelente.  Grayscale este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii in criptomonede.

În total, investițiile gestionate de companie au fost de aproximativ 607.7 milioane de dolari. Acestă valoare depășește investițiile în active digitale gestionate în intervalul 2013-2018. În total, valoarea investițiilor în produsele Grayscale a depășit 1.17 miliarde de dolari.

Compania oferă investiții în Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, XRP, Zcash, Bitcoin Cash, Stellar Lumens și Horizen. Baza de clienți a crescut cu aproximativ 24% în 2019.

Tranzactioneaza Bitcoin si Ethereum folosind Kraken!

Conform raportului, în trimestrul trei al anului trecut, investițiile au atins 171.7 milioane de dolari. În trimestrul patru, valoarea a ajuns la 193.8$. Evoluția este interesantă, în contextul în care prețul Bitcoin a crescut cu 160% în trimestrul doi și a scăzut cu 25%, respectiv 10% în trimestrul 4.

Investitorii institutionali prefera fonduri de investitii in criptomonede

Grayscale a justificat creșterea valorii investițiilor cu extinderea bazaei de clienți. Noii investitori sunt responsabili pentru 24% din valoarea activelor gestionate.

Cea mai mare parte a clienților Grayscale (71%) este reprezentată de investitori instituționali și hedge funds. Investițiile realizate de persoane cu valoare netă mare (HNWI) au atins valoarea de 93,2 milioane de dolari.

Per ansamblu, clienții vechi ai Grayscale au contribuit cu 460.8 milioane de dolari în 2019. O treime dintre investitori (36%) au optat să își distribuie interesul pe mai multe tipuri de criptomonede. Bitcoin rămâne însă activul ce domină capitalul investit. Grayscale Bitcoin Trust a fost și activul ce a generat cel mai mare profit anul trecut.

Investitorii Grayscale sunt repartizați relativ egal între Statele Unite și off-shore. În trimestrul patru însă, cei cu domiciliul în SUA au avut o pondere mai mare.

CryptoZZ