Bloomberg raportează că Fortress Investment Group a făcut o nouă ofertă pentru a cumpăra creanțele de la creditorii Mt Gox.

Mt Gox a intrat în faliment în 2014 după ce a raportat pierderi de peste 480 de milioane de dolari în Bitcoin. În iunie 2018, situația cazului său a fost schimbată de la faliment la reabilitare civilă de către instanțele din Japonia.

Drept urmare, firma a putut să-și restructureze activitatea și creditorii ar putea avea șansa de a-și recăpăta fondurile pierdute. Un raport din octombrie 2019 al Tribunalului Districtului Tokyo arată că un total de 56 de creditori din Mt Gox au depus petiții pentru procesul de evaluare a cererilor.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Fortress Investment Group mareste oferta

Cu toate acestea, procesul este unul foarte lent, iar Fortress Investment Group încearcă să convingă creditorii să vândă. Într-o scrisoare actualizată către creditori, Fortress vine cu oferta de 1.300 de dolari pe Bitcoin. Aceasta reprezintă 88% din valoarea estimată a datoriilor, conform raportului Bloomberg.

Noua propunere reprezintă o creștere a prețului față de ultima ofertă din decembrie 2019. La momentul respectiv, firma a oferit o plată de 70% din creanțele creditorilor.

Directorul de administrare al Fortress, Michael Hourigan, a citat procesul legal prelungit drept motivul pentru care creditorii ar trebui să vândă. El susține că, în ritmul actual, „datorită calendarului (probabil de la 3 la 5 ani) și a riscului financiar al litigiilor în curs”, creditorii ar avea foarte mult timp de așteptat să își recupereze banii de la Mt. Gox.

Înregistrată în Japonia, Mt. Gox a fost la un moment dat cel mai mare exchange cripto din lume. Un hack a provocat închiderea sa la începutul anului 2014, după ce a pierdut BTC ce aparținea a mii de clienți.

CryptoZZ