Fundația IOTA a anunțat că s-a alăturat proiectului LF Edge creat de Fundația Linux.

LF Edge este o organizație umbrelă care va crea un cadru comun pentru standardele hardware și software și cele mai bune practici pentru susținerea generațiilor actuale și viitoare de dispozitive IoT și edge.

LF Edge favorizează colaborarea și inovarea în mai multe industrii, inclusiv producția industrială, orașele inteligente și sistemele de guvernare. Energia, transportul, comerțul cu amănuntul, automatizarea locuințelor și a clădirilor, automobile, logistică și îngrijirea sănătății – toate acestea urmând a fi transformate prin procesul de edge computing.

Fundația IOTA va prioritiza integrarea protocolului propriu în EdgeX Foundry, pentru a permite o interoperabilitate crescută. De asemenea, se urmărește crearea unei punți de legătură între protocolul IOTA și Hyperledger, pentru a dezvolta sistemul permissionless. Pană în prezent, Hyperledger a dezvoltat exclusiv sisteme bazate pe acces restricționat, cu participanți autorizați.

Fundația IOTA și Fundația Linux

Scopul colaborării este de a permite interoperabilitatea și partajarea datelor, atât pentru cazurile de utilizare autorizate, cât și pentru cele permissionless.

“Suntem încântați să ne integrăm mai strâns cu Fundația IOTA și suntem dornici să deschidem în continuare inovația și să beneficiem de capacitățile unice pe care IOTA le aduce LF Edge”,

a declarat Arpit Joshipura, director general, Networking, Edge și IoT la Fundația Linux.

„Parteneriatul cu Fundația IOTA este un alt exemplu al puterii colaborării în comunitatea open source și a modurilor în care comunitățile noastre pot crește mai puternice împreună.”

Moneda IOTA (MIOTA) se tranzactioneaza in prezent la 0,28 $ cu un market cap de peste 780 de milioane de dolari. Moneda poate fi tranzactionata si pe Binance.