Gigantul de tehnologie Microsoft va lansa o serie de instrumente bazate pe blockchain pe platformele PowerApps și Microsoft Flow. Suita de servicii va fi prezentată în cadrul Summit-ului ce are loc în Atlata în această săptămână.

Subiectul principal al prezentării va fi prezentarea noilor instrumente bazate pe inteligența artificială și blockchain. Platforma Power include o colecție de sisteme precum Power BI, Power Apps și Microsoft Flow. Acestea pot fi folosite pentru construirea de aplicații customizabile, workflow-uri automatizate și sisteme de analiza de date.

Instrumente bazate pe blockchain pentru dezvoltatori

Majoritatea dezvoltatorilor de software necesită timp și bani pentru a crea aplicații personalizate. Din acest motiv, giganții precum Microsoft au optat pentru lansarea așa numitelor ”low code” sau ”no code”. Acestea permit utilizatorilor cu cunoștințe de programare de bază să-și construiască propriile aplicații personalizate.

În afară de Microsoft, Salesforce, Amazon Web Services și Azure au lansat instrumente similare.

Power Platform – blockchain și inteligență artificială

Platforma Power este un nume relativ nou pentru o colecție de instrumente pe care Microsoft le-a vândut pentru o perioadă. Aceasta include PowerApps, PowerBI și Microsoft Flow, care automatizează fluxurile de lucru ce utilizează mai multe aplicații Microsoft diferite.

În baza cererii în creștere, instrumente bazate pe blockchain și IA vor fi incluse pe Power Platform.

Microsoft a lansat anterior mai multe instrumente bazate pe blockchain pe produsele sale. În luna mai, compania a introdus noul kit de dezvoltare Azure Blockchain pentru blockchain-ul Ethereum. Kitul de instrumente a fost creat pentru a ajuta dezvoltatorii care construiesc aplicații folosind platforma Microsoft de blockchain-as-a-service, Azure Blockchain Service.

În aceeași lună, gigantul tehnic a anunțat că lucrează la o rețea de identitate descentralizată construită pe blockchain-ul Bitcoin.

Specialiști în blockchain, foarte căutați

La sfârșitul lunii mai, compania ConsenSys a lansat un Job Kit Blockchain și DApp Developer pentru a ajuta dezvoltatorii Ethereum să intre pe piață. Kitul include un glosar de termeni utilizați în dezvoltarea blockchain. Acesta acoperă subiecte cum ar fi algoritmi de consens, contracte inteligente, mineri și stimulente pentru securitate, standarde token și așa numită trilemă de scalabilitate.