Un aflux brusc de noduri pe Lightning Network (LN) a determinat o creștere a capacității la valoarea record de peste 2 milioane de dolari în BTC.

Datele de la sursa de monitorizare 1ML.com arată că în ultima săptămâna capacitatea rețelei a crescut cu aproape 300%. În prezent Lightning Network poate gestiona microtranzacții în valoare de până la 438 BTC. Numărul de canale a crescut de asemenea, depășind 12.000 pe 22 noiembrie.

O analiză a nodurilor cu capacitate mare arată mai multe intrări noi de la același furnizor. Majoritatea noilor noduri au capacitate mare, de aproximativ 15 BTC.

La începutul lunii noiembrie, rețeaua Lightning a  depășit 4000 de noduri și înregistrează în prezent 4130.

Crește adopția Bitcoin Lightning

Evoluția recentă a rețelei a atras atenția companiilor cripto de top precum Binance. Compania a decis să includă detalii cu privire la  Lightning Network  în proiectul său educațional Binace Academy.

În același timp, există semnale că și comercianții încep să implementeze sistemul. De exemplu,  utilizatorul Reddit DistributedFutures a publicat o fotografie a unui magazin din Melbourne, Australia care acceptă Bitcoin și suportă LN. Este vorba despre un lanț de magazine tip outlet de jocuri denumit Mind Games. Utilizatorul a afirmat că adopția tehnologiei pentru mciro-plăți cu BTC arată că LN “nu este vaporware”, ci “real și disponibil în comerțul cu amănuntul”.

O istorie furtunoasă

Calea de extindere a rețelei nu a fost întotdeauna liniștită. De exemplu, la începutul acestui an, un nod de capacitate mare a fost implementat de către proprietarul Shitcoin.com, Andreas Brekken. Acesta a mărit temporar capacitatea de gestionare a tranzacțiilor în rețea, înainte de a dispărea după câteva săptămâni.

Criticii au îndemnat, de asemenea, prudența. Dezvoltatorii Cobra de la Bitcoin.org și dezvoltatorul Bitcoin Core Peter Todd au avertizat asupra riscului ca Lightning să crească prea repede, înainte ca robustețea tehnică să fie perfecționată.