Producătorul de hardware de minare cripto Canaan Creative a depus cerere de listare pe bursă în SUA. Aceasta este cea de-a treia tentativă de IPO a companiei, după ce a renunțat ulterior la inițiativele similare din China și Hong Kong.

Cel de-al doilea cel mai mare producător ASIC după Bitmain, Canaan va lista acțiunile sale pe Nasdaq sub simbolul „CAN”. Compania își propune să strângă 400 de milioane de dolari prin acest IPO, urmând să fie emise 126 de milioane de acțiuni.

Potrivit documentelor depuse la SEC, compania a generat venituri de 394 milioane de dolari în anul fiscal din 2018, cu un venit net de 8,3 milioane dolari.

În această lună, mass-media chineză a evaluat Canaan între 2 miliarde și 3 miliarde de dolari.

Minerii Avalon de la Canaan Creative

Minerii Avalon produși de Canaan Creative au un market share al pieței de hardware de 21.9%, conform statisticilor pentru semestrul 1 al lui 2019. De la lansare, Canaan a livrat 26.000 de chip-uri și module AI, potrivit dosarului de IPO.

Cu toate acestea, compania nu a avut rezultate financiare foarte bune în ultimul an. În a doua jumătate a lui 2018 a înregistrat 16.7 milioane de dolari pierderi din cauza scăderii prețului Bitcoin. De asemenea, în primul semestru al lui 2019 a înregistrat pierderi de 45.8 milioane de dolari.

Te intereseaza mai multe despre minare? – CryptoZZ

Având în vedere că prețul Bitcoin a crescut din nou, iar interesul pentru criptomonede si blockchain în China a crescut, este posibil ca rezultatele financiare din acest an să fie pozitive.

Între timp, rivalii Bitmain și Ebang au încercat, de asemenea, să se listeze pe bursa din Hong Kong fără succes.

Săptămâna trecută, Bitmain a deschis în Texas cea mai mare fermă minieră bitcoin din lume, în colaborare cu Layer1.