Presa chineză a publicat noi informații în legătură cu proiectul de moneda digitală națională. Ziarul Ejinsight susține că foști membri ai consiliului Băncii centrale chineze (PBoC) au îndoieli cu privire la proiect.

Banca centrală a anunțat oficial că va

„continua studiile aprofundate asupra monedei digitale și va continua să monitorizeze cea mai recentă dezvoltare a inițiativelor în moneda digitală din întreaga lume”.

Următoarea etapă, potrivit viceguvernatorului PBoC Fan Yifei, este testarea activului digital într-un mediu controlat. Testele se vor realiza în regiuni geografice selectate, începând cu Shenzhen.
Aparent, aplicabilitatea proiectului este pusă la îndoială de foștii oficiali PBoC.

Nu toti sunt de acord cu o moneda digitală națională

Fostul guvernator al PBoC Li Lihui a explicat că este posibil ca tehnologia distribuită să nu fie cea mai bună alegere pentru moneda națională.

”Dacă China își va lansa curând moneda digitală, limitarea scalabilității și ineficiența tranzacțiilor actuale ar face-o incapabilă să fie folosită pentru a răspunde cererii imense de tranzacții a națiunii noastre, având în vedere piața noastră cu amănuntul masivă. Prin urmare, PBoC ar trebui să rămână neutră față de tehnologia care stă la baza monedei digitale, să nu o facă să depindă de o singură platformă tehnologică”

Au existat sceptici și în cadrul autorităților de reglementare din China cu privire la un yuan digital susținut de stat. Sun Tianqi, contabil șef la Administrația de Stat pe schimb valutar, a fost printre aceștia:

„Pe termen scurt, am o poziție neutră cu o prejudecată negativă. În teorie ar trebui să fie folosită în tranzacții transfrontaliere, dar în practică ar fi greu de implementat”,

a declarat Sun, într-o discuție în cadrul Universității Peking din Beijing, citată de South China Morning Post.

Din interiorul spațiului crypto, un activ digital susținut de stat este de asemenea privit cu precauție.

Tehnologia DLT poate oferi anonimat și confidențialitate, dar poate fi, de asemenea, utilizată într-un mod care urmărește practic toate tranzacțiile, lăsând o înregistrare permanentă.

CryptoZZ