Mozilla Firefox implementează protecții împotriva crypto-mining în browser

Browserul open source Mozilla Firefox a lansat noi protecții împotriva malware-ului de tip crypto mining în noile sale versiuni.

În cele mai recente versiuni Firefox Nightly 68 și Beta 67, Mozilla a introdus sisteme de blocare a cripto-mining și a hack-ului de amprentă. Noile caracteristici au fost dezvoltate în colaborare cu firma de software pentru protecția datelor personale și de securitate Disconnect.

Disconnect a introdus o listă neagră de domenii malware asociate scripturilor de amprentare și cripto-mining. Acest sistem blochează serviciile de minare în browser, cum ar fi Coinhive și CryptoLoot.

Noua protecție Firefox poate fi activată în secțiunea Setări de confidențialitate și securitate.

Bitcoin se tranzacțioeanză la 5250$, cu perspective pozitive

Bitcoin a crescut cu peste 1300 de dolari săptămâna trecută și a atins o valoare maximă temporară de 5330$. După o ușoară inversare, prețul și-a reluat trendul ascendent, iar BCT de tranzacționează în jurul valorii de 5250$.

Ca perspective de viitor, majoritatea analiștilor sunt optimiști. Analistul Willy Woo, de exemplu, susține că trendul ascendent va continua.

Vinny Lingham, fondatorul platforme Civic, afirmă că ”iarna cripto” se va încheia doar dacă Bitcoin va depăși pragul de 6200$ și se va menține. În caz contrar, există riscul ca BTC să scaă din nou sub pragul de 3000$.

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, are o perspectivă pozitivă:

“Faptul că prețul a crescut atât de repede înseamnă că au fost mulți bani care așteptau să cumpere Bitcoin. Oamenii au încredere în această industrie și au banii pregătiți pentru a profita de momentele oportune”.

Bitstamp primește licență de operare în New York

După trei ani de așteptare, exchange-ul Bitstamp a primit în sfârșit licență de operare în statul New York. Aplicația inițială a fost depusă în iunie 2015. Bitstamp are deja o licență de procesator de plăți în UE, permițându-i să funcționeze în toate cele 28 de țări membre.

BitLicense autorizează Bitstamp să tranzacționeze doar cinci criptomonede – Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple și Ether.

Aceasta este cea de-a cincea BitLicense acordată anul acesta de autoritatea de reglementare NYDFS.

În 2019 au fost acordate licențe de operare pentru agenția de brokeraj primar Tagomi, aplicația de tranzacționare Robinhood și operatorii de ATM “Cottonwood Vending” și “LibertyX”.

Proiect de lege pentru excluderea criptomonedelor din legile securities

Legislatorii fac o nouă încercare de a oferi criptomonedelor o poziție juridică mai clară în SUA.

Reprezentantul american Warren Davidson a reintrodus marți Actul Taxonomiei Tokenurilor. Acest proiect de lege exclude anumite criptomonede și active digitale din legile privind securities. Dacă va fi aprobată, legea va permite persoanelor fizice să tranzacționeze mai simplu cu criptomonede.

Proiectul de lege a fost introdus anul trecut de reprezentanții Davidson și Darren Soto, dar nu a intrat pe ordinea de zi. Versiunea actuală este susținută de cinci membri ai Comitetului de servicii financiare.

Aceștia au declarat că legea ar “trimite un mesaj puternic” inovatorilor că “SUA este cea mai bună destinație pentru tehnologia blockchain”.