Președintele Chinei susține oficial implementarea blockchain

Președintele Chinei, Xi Jinping, a solicitat țării să își accelereze adoptarea tehnologiilor blockchain ca nucleu pentru inovație. El a subliniat că punerea în aplicare a tehnologiilor blockchain integrate este esențială pentru promovarea inovării tehnologice și transformarea industriilor.

„Trebuie să luăm blockchain-ul ca o descoperire importantă pentru inovarea independentă a tehnologiilor de bază, să clarificăm principalele direcții, să creștem investițiile, să ne concentrăm pe o serie de tehnologii cheie și să accelerăm dezvoltarea blockchain și inovația industrială.”

Xi a făcut comentariile la o sesiune a Comitetului Politburo privind tendințele tehnologiei blockchain din 24 octombrie.

Forumul Economic Mondial lansează inițiativă blockchain pentru exploatarea metalelor

Forumul Economic Mondial (WEF) a lansat o inițiativă blockchain care vizează aprovizionarea responsabilă cu metale. Proiectul va experimenta, proiecta și implementa soluții blockchain care vor susține aprovizionarea responsabilă, a anunțat vineri WEF.

Inițiativa Blockchain pentru Mine și Metale include șapte companii miniere internaționale – Antofagasta Minerals (Chile), Eurasian Resources Group Sàrl (Luxemburg), Glencore (Elveția), Klöckner & Co (Germania), Minsur SA (Peru), Tata Steel (India) și Anglo American / De Beers / Tracr (Marea Britanie).

„Grupul va căuta să dezvolte în comun proofs of concept pentru o platformă blockchain incluzivă. În timp, acest lucru ar putea ajuta industria să crească colectiv transparența, eficiența și să îmbunătățească raportarea emisiilor de carbon ”,

a declarat WEF.

IRS extinde supravegherea asupra deținătorilor de criptomonede

Agenția de taxe și impozite din SUA (IRS) a implementat modificări în formularele de raportare, dedicate deținătorilor de criptomonede. O nouă secțiune din formularul 1040 cere acum contribuabililor să declare dacă „au primit, au vândut, au trimis, au schimbat sau au dobândit în orice metodă în orice monedă virtuală” în cursul anului 2019.

Spre deosebire de declararea voluntară, lipsa unui răspuns la această întrebare poate duce la consecințe civile și penale. De asemenea, se pare că formularea întrebării imită strategia folosită anterior de IRS pentru urmărirea conturilor off-shore. Acesta poate fi un semn că agenția dorește să implementeze politici și reglementări mai stricte.

La sfârșitul lunii iulie, IRS a trimis mai mult de 10.000 de scrisori de avertizare persoanelor care nu au raportat corect operațiunile cu criptomonede.

Site-ul orașului Johannesburg, victimă a unui ransomware în Bitcoin

Site-ul official al orașului Johannesburg este în prezent victima unui atac de ransomware, în care hackerii au cerut răscumpărare în Bitcoin. Atacatorii au reușit să compromită și rețeaua internă, astfel încât autoritățile locale au blocat sistemele de facturare.

„Ca urmare a atacului, mai multe sisteme folosite în relații cu clienții – inclusiv site-ul orașului, servicii electronice, sistem de facturare … au fost închise ca măsură de precauție”

au anunțat autoritățile.

CryptoZZ

Grupul de hackeri, identificați ca „Shadow Kill Hackers” au solicitat o răscumpărare de 4 BTC până pe data de 28 octombrie. În caz contrar, informațiile confidențiale accesate ilegal vor fi publicate.

În prezent, experți de securitate analizează situația pentru a stabili ce măsuri de protecție se pot lua.