Două companii de software belgiene au anunțat că au lansat primele noduri blockchain ale rețelei EBSI. Belnet și Smals au lucrat împreună pentru construirea componentei belgiene a acestui proiect pe blockchain european. Un reprezentant al Belnet a declarat:

„Primul nod belgian a fost creat de Belnet și funcționează complet din 12 februarie. Acest lucru face ca țara noastră să fie prima care lansează un nod în cadrul acestui proiect european. Smals a pregătit un al doilea nod belgian.”

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

Infrastructura europeană de servicii Blockchain (EBSI) este o inițiativă comună a Comisiei Europene și a Parteneriatului European Blockchain (EBP) pentru a furniza servicii publice transfrontaliere utilizând tehnologia blockchain la nivelul întregii UE.

Proiect pe blockchain european bazat pe 30 de noduri

Viitoarea rețea va avea 30 de noduri distribuite pe teritoriul întregii Europe. Este de așteptat ca în următoarele săptămâni, o serie de alte organizații să lanseze propriile noduri.

Comisia Europeană va opera un număr minim de noduri EBSI la nivel european, iar statele membre vor opera noduri EBSI la nivel național. Conceptul de bază este că toate nodurile vor putea crea și difuza tranzacții care vor actualiza registrul distribuit.

Rețeaua blockchain europeană va avea multiple utilizări, precum

„folosirea tehnologiei pentru a partaja în siguranță date (de exemplu, numere de identificare IOSS TVA și gestionarea importurilor într-un singur punct) între autoritățile vamale și fiscale din UE”

Deși nu a fost extrem de discutat în presă, proiectul EBSI este cel mai mare efort de implementare a tehnologiei blockchain inițiate de guverne. Această infrastructură extinsă la nivel european va susine digitalizarea serviciilor și are un potențial enorm pentru industria financiară.

CryptoZZ