Unul dintre cei mai vechi dezvoltatori ai Bitcoin, Gavin Andresen, pare să se reorienteze spre blockchain-ul Ethereum. El și-a reluat activitatea pe social media anul acesta cu mai multe observații despre proiectele ETH.

Gavin Andresen a fost cândva dezvoltatorul principal al codului de bază Bitcoin Core. El gestiona la un moment dat așa numitul Bitcoin repository, dar accesul i-a fost restricționat în 2016. De atunci, Andresen a încetat să mai contribuie la dezvoltarea proiectului și s-a limitat la câteva comentarii despre industria criptomonedelor.

Săptămâna aceasta, el a revenit pe social media cu o serie de observații despre Ethereum și planuri de contribuire la proiectul Tornado.cash.

„Cred că CryptoKitties a fost cel mai interesant proiect legat de criptomonede din 2018. Nu m-aș fi gândit că oamenii vor plăti atât de mult pentru digital collectibles. M-a făcut să mă gândesc, ceea ce e important pentru mine. PoolTogether este proiectul interesant din 2019. Nu știu ce voi găsi interesant în 2020, dar probabil va fi construit pe Ethereum.”

Proiectul Ethereum Tornado

Ulterior, Andresen a publicat unele comentarii și propuneri de soluții pentru proiectul Tornado.cash.

Acesta este o aplicație Ethereum care asigură confidențialitatea datelor folosind sistemul ZkSNARKs (Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge).

Andresen a spus că „se joacă” cu Tornado, contractul inteligent care rulează pe blockchain-ul Ethereum:

“Când spun inteligent, vreau să spun cu adevărat inteligent”,

subliniat Andresen în postarea sa pe blog.

„Tornado.cash folosește criptografia ZkSNARK, astfel încât eterul (sau tokenurile) depuse în contract nu pot fi legate de cele retrase.”

El a făcut câteva propuneri de îmbunătățire a protocolului și idei despre un tip de portofel care să asigure confidențialitatea.

Andresen are o experiență de 10 ani în dezvoltarea de soluții blockchain și cripto. Implicarea sa în proiectul Ethereum Tornado este un indiciu că și-a orientat atenția spre proiectul Ethereum, ceea ce este o veste foarte bună pentru comunitate.

CryptoZZ