Rata de hash a Bitcoin crește, în timp ce consumul de energie scade

Consumul de energie al Bitcoin (BTC) devine din ce în ce mai eficient, în contextul în care rata de hash a Bitcoin continuă să atingă valori record.

Datele de la agregatorul Statista arată că, în ciuda faptului că mai multă putere de calcul este dedicată mineritului Bitcoin, este necesară mai puțină energie electrică pentru a o alimenta.

Cumpara Bitcoin

Conform graficelor, consumul de energie din iulie 2019 a fost de 69,79 terawatt/oră pe an. În iulie 2018, când rata de hash era similară, consumul a fost de 71,12 terawati.


În prezent, rata de hash a rețelei se apropie de 90 Eth/s, cea mai mare valoare istorică.

Criptomonede pentru ajutarea Amazon și victimele uraganului Dorian

Criptomonedele își fac din nou locul pe scena caritabilă.

PO8, o companie blockchain cu sediul în Bahamas, solicită comunităților cripto și blockchain să ajute victimelor uraganului Dorian. Firma a făcut apelul într-o postare pe blog, explicând că uraganul a devastat insulele la începutul săptămânii. Imaginile prin satelit arată că regiunea a suferit inundații puternice, peste 60% din Insula Grand Bahama aflându-se sub ape.

Donațiile în cripto se pot face cu Bitcoin sau Ethereum (ETH). Donațiile în numerar pot fi făcute și pe pagina PO8 GoFundMe.

În Amazon, Fundația Rain Forest, fondată în 1987, a anunțat o campanie de combatere a incendiilor forestiere braziliene cu ajutorul comunității crypto. Fundația a acceptat criptomonede de ani buni și chiar și-a dezvoltat propriul token, BitSeed, în 2014.

În prezent, fundația acceptă donații în numerar, bitcoin, ethereum, litecoin și bitcoin cash. De asemenea, lucrează cu firma de donare bitcoin The Giving Block la proiect.

Gigantul K-Pop SM Entertainment planifică propria criptomonedă

SM Entertainment, una dintre primele trei agenții de talente pop din Coreea, intenționează să-și construiască propria rețea de blockchain cu o criptomonedă nativă. Compania își propune să dezvolte o rețea blockchain care să le permită fanilor să se angajeze mai mult în ecosistemul de divertisment, investind în lucrările artiștilor prin intermediul criptomonedelor.

SM Entertainment este o forță în lumea K-pop, care devine unul dintre cele mai importante exporturi din Coreea. Compania a fost fondată în 1995 de Lee Soo-man – numit uneori Președintele Culturii.

SM Entertainment este listat la bursa coreeană și are o capitalizare de piață de aproximativ 600 de milioane de dolari.

Samsnung lansează un nout telefon blockchain, KlaytnPhone

Gigantul Samsung lansează o nouă versiune blockchain a smartphone-ului Galaxy Note 10, denumit „KlaytnPhone”. Noul smartphone va avea un portofel cripto și aplicații blockchain instalate.

După cum a raportat Wall Street Journal, KlaytnPhone este numit după platforma de blockchain a gigantului Kakao, care a fost lansată în iunie anul acesta. Smartphone-ul va avea logo-ul Klaytn atunci când este pornit sau dezactivat. Aplicațiile blockchain din rețeaua Klaytn sunt disponibile în prezent pentru telefoanele non-Samsung prin sistemul Android. Versiunea Klaytn a Galaxy Note 10 va suporta tranzacții la scară completă în rețeaua Klaytn.

KlaytnPhone a fost lansat în Coreea de Sud, prețul fiind de aproximativ 1.000 de dolari. Cumpărătorii vor primi cadou și o cantitate de criptomonede native Klay.