Gigantul de rețele sociale Facebook are o nouă politică pentru reclame, care interzice promovarea monedei bitcoin și a ICO-urilor, printre altele.

Rob Leathern, directorul de administrarea produselor, a scris într-o postare pe blogul oficial din 30 ianuarie că noile politici vizează „reclamele pe Facebook care promovează produse financiare și servicii asociate frecvent cu practici de promovare înșelătoare, cum ar fi opțiuni binare, oferte inițiale de monede și criptomonede”

Leathern a continuat prin a spune: „Vrem ca oamenii să continue să descopere și să audă de noi servicii și produse prin reclamele pe Faceook fără să se teamă de escrocherii și înșelătorii. Acestea fiind spuse, sunt multe companii care promovează opțiuni binare, ICO-uri și criptmonede care nu operează onest.”

bitcoin-invest

Cei mai mulți utilizatori de rețele sociale au dat cel mai probabil peste reclame și ICO-uri, inclusiv unele care promit profituri până la cer și bonusuri pentru cei care se înscriu devreme. Alte reclame pe care poate le-ați găsit pe platformă promovează sfaturi de investiții pe piața cripto.

Astfel de reclame, spune Leathern, sunt vizate ca parte dintr-o politică împotriva posibilelor activități frauduloase pe site.

Leathern a adăugat că politica se extinde și către alte platforme aflate sub umbrela Facebook, inclusiv aplicația de partajare fotografii, Instagram. Acesta a sugerat că politica ar putea să fie schimbată pe viitor, dar nu a explicat când sau pe ce considerente.

„Este o politică de promovare destul de largă, intenționat este așa, care ar trebui să detecteze mai bine practicile de publicitate înșelătoare. Se va aplica pe toate platformele, inclusiv pe Facebook, Audience Network și Instagram”, a scris acesta. „Vom revizita politica și felul în care ea este impusă dacă observăm schimbări.”