Fondatorul și CEO-ul Distilled Identity, David Shrier, a prezentat riscurile pentru activitatea online pentru CoinDesk. Shrier a explicat de asemenea și cele mai bune metode de protecție.

Malware și phishing sunt în creștere pe perioada pandemiei, deoarece hackerii profită de numărul mare de persoane care lucrează de acasă în afara protocoalelor normale de securitate corporativă.

Securitatea in spatiul crypto – Cum ne protejam criptomonedele!

Recent, au fost înregistrate incidente precum troianul EventBot. Acesta pare o aplicație obișnuită, precum Microsoft Word, dar vizează culegerea de date despre conturi și portofele digitale. EventBot preia controlul asupra fluxurile de date ale telefonului, inclusiv un keylogger și chiar interceptează mesajele SMS utilizate în autentificarea cu doi factori.

Un alt exemplu a fost furturile de identitate sintetică pe LinkedIn cu profiluri false ale unor persoane reale. Ulterior, acestea trimit mesaje interne pe LinkedIn care conțin linkuri ce distribuie malware.
Hackerii pot de asemenea să preia datele personale ale persoanelor și le folosesc pentru a deschide credite, a devia fondurile de pe conturile financiare și alte forme de fraudă sau furt.

Recomandări pentru a proteja identitatea online

Shrier are câteva recomandări pentru a proteja identitatea online a persoanelor:

  1. Activați autentificarea cu mai mulți factori. Conform Microsoft, 99,9% din conturile compromise nu au activat autentificarea cu mai mulți factori.
  2. Utilizați o parolă diferită pentru fiecare cont pe care îl aveți. Multe persoane reutilizează aceleași cinci parole pentru toate conturile lor.
  3. Folosiți parole complicate: cele mai comune parole din lume au inclus anul trecut „12345” și „parolă”.
  4. Asigurați-vă că software-ul dvs. antivirus este actualizat, inclusiv versiunea pe mobil. 98% dintre atacurile malware au fost înregistrate pe dispozitivele Android, după ce utilizatorii au descărcat aplicații din surse neautorizate.
  5. Verificați întotdeauna sursele. Descărcați doar aplicațiile din Google Play sau App Store și verificați originea oricăror linkuri primite pe e-mail, SMS sau mesaj LinkedIN.

Shrier sustine de asemenea că, în prezent, numeroase companii DLT și blockchain creează soluții eficiente pentru furtul de identitate. Aceste sisteme pot oferi verificarea identității, validare și autentificare, care să reducă riscurile în acest sens.

”Numeroși unicorni cyber vor fi creați în următorii ani, având în vedere cererea în creștere pentru soluții de securitate mai bune”,

a concluzionat Shrier.

CryptoZZ