China lansează o platformă blockchain-as-a-service

Agenția guvernamentală chineză, Centrul de Informații de Stat, a anunțat că va lansa platforma națională blockchain din China (BSN) pe 25 aprilie.

Inițiativa își propune să ajute companiile să implementeze aplicații blockchain mai rapid și mai ieftin. În prezent, costă aproximativ 14.000$ pentru a construi o platformă blockchain de tip consorțiu cu trei membri. BSN ar reduce acest cost la aproximativ 280-425$ pe an.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Proiectul a fost anunțat în octombrie 2019 de o asociație formată din Centrul de Informații de Stat și cinci companii din trei industrii cheie – telecomunicații, financiare și tehnologice.

Asociația a declarat că BSN a creat deja aproape 100 de noduri publice din China, cu sprijinul a trei operatori de telecomunicații – China Mobile, China Telecom și China Unicom.

Acest număr va crește la aproximativ 200 de membri, ce vor include transportatori globali, furnizori de servicii cloud și alte companii din industria blockchain.

Al doilea registru funciar bazat pe blockchain în Wyoming

Medici Land Governance (MLG) – o filială a subsidiarei Overstock, Medici Ventures – a semnat un memorandum de înțelegere pentru a construi un registru funciar bazat pe blockchain pentru o adoua regiune în statul Wyoming.

Într-un comunicat de presă, MLG a anunțat că va dezvolta platformă bazată pe blockchain și o platformă de informare. Acestea vor permite stocarea de ipoteci, acte de garanție și titluri, precum și asigurarea provenienței asupra dreptului de proprietate asupra terenurilor. De asemenea, sistemul blockchain va capta și înregistra actualizările necesare tranzacțiilor de administrare a terenurilor.

Regiunea Carbon County are aproximativ 15.000 de locuitori și este a doua regiune din Wyoming ce implementează un registru funciar bazat pe blockchain. MLG a încheiat un acord similar cu regiunea Teton la sfârșitul anului 2018.

  • Citeste si: Wyoming anunță un nou tip de licență care ar putea rivaliza BitLicense

Firma a declarat că păstrarea acestor înregistrări pe blockchain face ca proprietatea terenurilor să fie mai transparentă, mai sigură și verificabilă.

Platforma Waves este adăugată în registrul de software din Rusia

Ministerul rus al comunicațiilor a adăugat Waves Enterprise la Registrul unificat de software din Rusia.
Documentele publicate de Minister descriu Waves Enterprise ca un „serviciu de livrare distribuit bazat pe cloud pentru virtualizare și stocare de date.”

Registrul de software are rolul de a asigura standarde înalte de securitate a informațiilor pentru autorități. Este folosit ca sursă de produse pentru tehnologia informației pentru a fi utilizate în organismele guvernamentale ruse.

Pentru a fi inclus în registru, Waves a trebuit să demonstreze că software-ul conține module originale care au fost dezvoltate de o firmă rusească și că nu includ secrete comerciale.

Waves Enterprise este o platformă blockchain pentru companii, cu o cotă de piață bună pe piața rusească. Includerea software-ului în registrul oficial are implicații majore pentru firmă:

„Includerea în registrul federal al software-ului rusesc oferă oportunități suplimentare pentru a intra în proiecte ale administrației locale și organizațiilor publice. […] Soluțiile bazate pe platforma Waves Enterprise vor primi prioritate în achiziții pentru proiecte guvernamentale și municipale. În acest fel, compania își poate extinde prezența în sectorul public”,

a declarat șeful de marketing Matvey Voytov.

CryptoZZ