Reglementări pentru criptomonede — Principalul corp regulator al criptomonedelor în Coreea de Sud are un nou director, proaspăt aprobat de președintele țării. Este cunoscut ca fiind un „activist și reformist” și se pare că ar fi anunțat că ia în considerare relaxarea reglementărilor cripto pentru a ajuta afacerile să crească în acest sector.

Reglementări pentru criptomonede — Serviciul de Supraveghere Financiară (FSS) sud-coreean va avea de astăzi un nou guvernator. Președintele țării, Moon Jae-in a aprobat nominalizarea lui Yoon Suk-heun pentru a conduce agențiile guvernamentale care supraveghează reglementarea criptomonedelor, după ce fostul director Kim Ki-sik a demisionat din post.

Nominalizarea lui Yoon a fost trimisă de Comisia Serviciilor Financiare (FSC), de care aparține FSS. Acesta va începe oficial munca de astăzi, 8 mai, după cum raportează presa locală.

Guvernatorul Yoon Suk-heun a spus că agenția de reglementare va lua în considerare relaxarea reglementărilor care privesc criptomonedele, conform publicației Korea Times.

Acesta a făcut referire în trecut la posibile ajustări ale reglementărilor care au fost aplicate pe piața criptomonedelor, raportează platforma de știri, adăugând că Yoon este cunoscut ca fiind un activist și reformist.

Cum abordează Yoon piața cripto

Yoon le-a spus reporterilor că „în ceea ce privește criptomonedele, există niște aspecte pozitive” și a subliniat că „există multe aspecte care trebuiesc rezolvate și analizate. Le putem rezolva, însă doar gradual”.

Clarificând rolul instituției pe care o conduce, acesta a explicat că FSS va colabora cu FSC. Cele două instituții au confirgurații diferite, asociate cu scopuri diferite. „FSC analizează politicile în timp ce FSS examinează și supraveghează instituțiile financiare, însă cu supravegherea FSC-ului.”

În cadrul unui eveniment din industrie care a avut loc pe 31 ianuarie, acesta a spus că înțelege abordarea guvernului față de criptomonede, ținând cont de volatilitatea mare. Cu toate acestea, a afirmat că „guvernul spune că monedele digitale nu sunt nici bani nici active financiare…lucru greu de înțeles”. Mai târziu, acesta a adăugat:

„Ceea ce cred este că schimburile urmează să funcționeze în așa fel încât să preîntâmpine nevoile investitorilor și participanților la piață în mare, pentru a-I ajuta să tranzacționeze și să facă trading. Orice interdicție forțată împotriva lor ar face rău naturii pieței.”

Yoon a spus de asemenea că „reglementările sunt bune. Totuși ar fi mai mult decât bine dacă sunt folosite să ajute noile afaceri să crească. Trebuie să luăm în considerare ideea de a impune taxe schimburilor de cripto și investitorilor, dacă este nevoie.”

Un reprezentant al celui mai mare schimb din Coreea de Sud, Upbit, a comentat despre noul rol al lui Yoon, și a spus:

„Ce ar trebui să ia în considerare noul director al FSS este felul în care autoritățile trebuie să vină cu remedii pentru a ajuta tranzacțiile cripto și tehnologia blockchain să devină mai bune.”