Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, și-a anunțat intenția de a lansa un exchange de cryptomonede prin intermediul filialei elvețiene, Sberbank Switzerland AG.

Directorul pentru Piețele Globale, Andrey Shemetov, a declarat că banca rusească a ales Elveția pentru lansarea acestui proiect deoarece legislația rusă nu a fost încă implementată iar domeniul operațiunilor crypto nu este încă reglementat corespunzător, în timp ce Elveția are deja o structură legală  pentru acest tip de activități.

”Dorim să asigurăm servicii extinse pentru clienții noștri și considerăm că este necesar să avem acces strategic la produse și servicii  variate”.

Sberbank se află la stadiul de dezvoltare a infrastructurii pentru tranzacții, însă nu intenționează să ofere servicii pentru publicul larg, ci se vor specializa în servicii pentru companii și alte entități cu personalitate juridică.

Shemetov a afirmat de asemenea că investițiile în criptomonede sunt riscante în prezent, din cauza volatilității pieței, însă reprezintă o oportunitate extraordinară pentru profituri.

bitcoin-invest

Anterior, directorul general al Sberbank, Herman Gref, a declarat că tehnologia blockchain și cryptomonedele sunt ”tehnologii noi extraordinare a căror putere nu este conștientizată în prezent”.

În date de 25 ianuarie 2018, autoritățile ruse au inițiat Legea Bunurilor Digitale, care definește și stabilește reglementări pentru criptomonede, ICO-uri, minare și tranzacții.

În conformitate cu declarațiile ministrului de finanțe rus, legea va fi adoptată cel mai probabil până in luna iulie 2018 și urmărește să legalizeze tranzacțiile cu criptomonede, pentru a reduce riscurile de fraudă și a implementa un sistem de taxe pentru aceste activități