În luna martie SEC a respins cererea gemenilor Winklevoss de a lista ETF-urile bitcoin la schimbul Bats BZX.Mai exact, agenţia a respins o propunere de schibmare a regulamentului care ar fi făcut loc ETF-urilor. Au motivat decizia spunând că pe piaţa bitcoin nu există reglementare şi supraveghere.

La mai puţin de două săptămâni după ce SEC a făcut publică decizia, Bats a cerut o reanalizare. Instituţia a dat curs cererii.

Reprezentanţii SEC au spus ieri că au fost de acord să reanalizeze petiţia şi au deschis o poartă pentru noi discuţii, până în data de 15 mai.

“În concordanţă cu regula 431 din Regulamentul de practică, se acceptă cererea de a reanaliza Ordinul de respingere. Mai mult, prin aceasta comisia stabileşte că orice parte implicată în acţiune sau orice persoană poate să depună cereri scrise care să susţină sau să se opună Ordinului de respingere, până pe data de 15 mai 2017 inclusiv.”

Ştirea vine la o săptămână după ce SEC a respins un alt ETF bitcoin propus de SolidX. Cei de la SolidX ar fi listat pe schimbul NYSE Arca dacă ar fi primit aprobare. La acel moment, preţul bitcoin a ajuns la valori maxime. A depăşit chiar preţul aurului, pe marginea speculaţiilor despre acest nu vehicul de investiţii.

Decizia sfidează comentariile publice. Analiştii considerau până acum că reinstaurarea propunerii este deja o luptă pierdută.

Reprezentanţi din partea Winklevoss Capital nu au făcut încă declaraţii presei pe această temă.

Ordinul SEC poate fi găsit în întregime pe site-ul CoinDesk, aici.