Silicon Valley este un serial popular produs de HBO, o comedie bazată pe experiențele producătorului Mike Judge în Silicon Valley în anii 80, care include episoade în care se discută subiectele tehnice și economice.

Odată cu cel de-al cincelea sezon ce a fost lansat în această săptămână, în partea introductivă a episoadelor a fost introdus logo-ul exchange-ului Coinbase, ceea ce este un idicator al faptului că acest sezon se va baza pe subiectul criptomonedelor.

În general, serialul de comedie abordează subiecte variate legate de companiile inovatoare și tehnologii avansate (anterior, au abordat conceptele lansate de Facebook, Twitter, Slack și altele).

Serialul a mai atins tema descentralizării anterior, într-un episod în care unul dintre personaje dorește să reinventeze internetul.

Subiectul criptomonedelor a devenit unul popular în serialele produse în SUA – de exemplu, episodul dedicat investițiilor în Bitcoin al serialului The Big Bang Theory a fost vizualizat de peste 14 milioane de oameni.

Serialul Mr. Robot a avut sezonul 2 dedicat criptomonedelor, inclusiv probleme legate de fraude. De asemenea, bitcoin a fost menționat în Deadpool, Dope, StartUp și Deep Web.