Silvergate Bank si Bitstamp lansează servicii de împrumut garantate cu Bitcoin

Banca americană Silvergate, în parteneriat cu exchange-ul Bitstamp, lanseaza servicii de împrumut garantate cu Bitcoin. Denumit SEN Leverage, serviciul

”va permite clienților Silvergate Bank să obțină împrumuturi în dolari americani garantate cu Bitcoin, stocat pe exchange-uri selectate care sunt și clienți ai băncii”,

se menționeză în comunicat.

Inițial, produsul va fi disponibil pentru clienții instituționali ai băncii. Exchange-ul Bitstsamp va funcționa ca agent pentru gestionarea și asigurarea custodiei pentru garanțiile bitcoin. Trasferurile și plățile aferente vor fi realizate non-stop prin Silvergate Exchange Network.

36% dintre IMM-urile in SUA acceptă plățile cu criptomonede

Un studiu realizat de compania de asigurări HSB și Zogby Analytics relevă că 36% dintre întreprinderile mici și mijlocii din SUA acceptă plata cu criptomonede. În plus, 59% dintre aceste companii au achiziționat anterior criptomonede pentru uz propriu.

Sondajul HSB a constatat că firmele mai noi sunt de două ori mai dispuse să accepte plățile cu criptomonede. Mai exact, 47% dintre întreprinderile care acceptă criptomonede au fost înființate în ultimii cinci ani, comparativ cu 21% dintre companiile mai vechi de două decenii.

Statistica a fost realizată în luna octombrie a anului trecut și a inclus 509 IMM-uri de pe tot teritoriul Statelor Unite.

Ripple a cheltuit 170,000$ pe lobby în SUA

Conform publicatiei Bitcoinist, compania cripto Ripple a cheltuit 170,000$ pentru promovarea criptomonedelor în fața legislatorilor americani. Raportul a fost publicat de o organizației ce monitorizează activitățile de lobby din Washington.

În octombrie 2019, Ripple a declarat că va deschide un birou în Washington, D.C. Scopul biroului ar fi să se ocupe de diverse probleme de conformitate pentru a susține industria.

Compania a făcut mai multe demersuri pentru a-i determine pe parlamentari să ia măsuri de promovare a tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. În iulie 2019, Ripple a publicat o scrisoare deschisă în Wall Stret Journal pentru a solicita ca membrii Congresului să recunoască potențialul blockchain și cripto în consolidarea economiei.

De asemenea, a contribuit la elaborarea unui proiect de lege denumit ”Token Taxonomy Act”, care să clasifice dferitele tipuri de active digitale existente. Ripple s-a alăturat de asemenea Asociației Blockchain din SUA. A angajat mai mulți foști consilieri politici pentru a-și susține eforturile de lobby.

Huobi se alătură platformei blockchain din Turcia

Exchange-ul cripto Huobi a anunțat că a devenit membru al Platformei Blockchain Turcia pentru a coopera cu jucătorii locali în eforturile de promovare a tehnologiei.

Fondată de Fundația Turcă pentru Informatică în 2018, Platforma Blockchain Turcia (BCTR) este o organizație independentă non-profit. Scopul său este de a crea un ecosistem blockchain sănătos în Turcia. Platforma are membri din sectorul bancar și financiar, capitalismul de risc, tehnologia informației și industriile criptografice.

Compania Huobi a intrat pe piața din Turcia în luna octombrie a anului trecut și este primul exchange global membru al BCTR.

CryptoZZ