Canaan Creative și-ar putea amâna IPO

Aplicația Canaan Creative pentru o ofertă publică inițială (IPO) e posibil să fie amânată, deoarece documentația depusă la Bursa din Hong Kong ( HKEX) a expirat. În mod normal, IPO-ul trebuie lansat în termen de 6 luni de la depunerea documentației, iar acest termen a fost depășit. Pentru a relansa procesul, Canaan Creative trebuie să refacă cererea.

Este posibil ca amânarea să se datoreze noilor reglementări impuse de autoritatea de supraveghere din Hong Kong. Acestea impun ca toate companiile care investesc mai mult de 10% din potofoliu în active digitale să se înregistreze.

Canaan Creative este una dintre cele trei companii producătoare de hardware de minare originare din China. Atât Bitmain cât și Ebang au depus cereri de IPO în luna septembrie.

Piața cripto continuă să scadă

Scăderea prețurilor de pe piața cripto, începută ieri în timpul programului de tranzacții din America de Nord (aproximativ ora 20 RO), continuă și azi. Bitcoin a înregistrat o scădere de aproape 13% în 24 de ore, ajungând la 5500$. Volumul de tranzacții s-a dublat, ajungând la 8.2 miliarde, după ce s-a menținut la aproximativ 4 miliarde timp de aproape două luni.

Celalate criptomonede de top înregistrează de asemenea scăderi semnificative, între 10 și 15%. Tokenurile cu market cap mic au înregistrat scăderi și mai mari, de până la 20%.

Evaluarea totală a pieței cripto a ajuns la 180 miliarde, cu peste 30 miliarde mai mică decât la începutul săptămânii.

Analiștii tehnici au fost luați prin surprindere de această evoluție descendentă. Majoritatea au avertizat că este posibil ca Bitcoin să scadă din cauza lipsei de momentum a pieței în perioada următoare. Cu toate acestea, nimeni nu se aștepta la un sell-off abrupt care nu pare să aibă o justificare.

Pe de altă parte, pentru cei care se plângeau că piața cripto devenise plictisitoare, evoluția din ultimele 24 de ore este o revenire clară la volatilitatea extremă.

Patru portofele false pentru cripto în magazinul Google Play

Expertul în malware Lukas Stefanko a identificat patru portofele false în magazinul Google Play, care încercau să fure datele personale ale utilizatorilor.

Aplicațiile se prezintă drept portofele cripto pentru NEO, Tether și o extensie pentru accesarea Ethereum (ETH), MetaMask. Acestea au fost concepute pentru a sustrage informațiile de acces ale utilizatorilor la acreditările bancare mobile și la informațiile despre cărțile de credit.

Stefanko a clasificat portofelele în două grupuri, în care aplicația falsă MetaMask era un “portofel phishing”, iar celelalte trei aplicații erau “portofele false”. Odată ce aplicația de phishing este instalată și lansată, aceasta solicită cheia privată a utilizatorului și parola portofelului.

Analistul a raportat aplicațiile false către echipa de securitate, după care portofelele au fost eliminate din Google Play.

New York Digital Investment Group obține BitLicense pentru servicii de monedă digitală

Departamentul de Stat pentru Servicii Financiare din New York (DFS) a acordat licență de operare (BitLicense) companiei New York Digital Investment Group (NYDIG). Compania are acum posibilitatea de a oferi servicii asociate criptomonedelor în stat.

Potrivit comunicatului de presă de miercuri, DFS va permite NYDIG să ofere servicii de gestionare a activelor digitale ale rezidenților din New York.

În plus, filiala NYDIG Trust Company are permisiune provizorie de a oferi servicii de custodie și de executare a tranzacțiilor pentru Bitcoin, Ethereum, XRP și Litecoin.