Malware ce fură adrese BTC, prezent în jocul Fortnite

Compania de cybersecurity Malwarebytes a atras atenția asupra mai multor versiuni de malware prezente în anumite versiuni ale jocului online Fortnite. Aceste programe malițioase țintesc furtul de date precum adrese BTC, informații privind site-urile vizitate și parolele folosite și cookies.

Fortnite este în prezent unul dintre cele mai populare jocuri video din lume, cu aproximativ 125 milioane de jucători activi.

Malware-ul este inclus în programe promovate ca fiind cheat codes, wallhacks și aimbots, care să faciliteze evoluția în joc. Ca și în cazul Fortnite, de cele mai multe ori, acestea sunt promovate pe canalele de youtube ale jucătorilor specializați.

Piața cripto se menține la același nivel

Evoluția prețurilor cripto se menține la nivel relativ constant, iar analiștii tehnici nu reușesc să identifice tendințe pentru viitor. Bitcoin s-a menținut în jurul valorii de 6500$ cu un volum de 3.7 miliarde. Concomitent, celalate criptomonede au înregistrat variații de 1-3%.

Analiza trendurilor Google demonstrează că oamenii și-au pierdut interesul pentru Bitcoin. Nivelul constant înseamnă că nu există imbold pentru intrarea pe piață. Cei care sunt deja implicați așteaptă deciziile autorităților de reglementare sau alte informații care să îi determine să realizeze mișcări semnificative.

O statistică realizată de Fundstrat arată că investitorii instituționali sunt de părere că Bitcoin a ajuns la nivelul minim (bottom), însă continuă să ezite să intre pe piață în mod semnificativ din cauza lipsei de reglementare. Mike Novogratz de la Galaxy Digital Capital Management și-a revizuit predicția optimistă că Bitcoin va ajunge la 45.000$ până la sfârșitul anului. El a afirmat că, în condițiile actuale, se așteaptă ca BTC să atingă 9000$ până anul viitor.

Compania blockchain Bitland, în top 50 ”Cele mai geniale companii” realizat de Time Magazine

Revista Time Magazine a publicat o listă ce include ”Cele mai geniale companii”, iar compania blockchain Bitland este singura de acest tip inclusă. Lista a fost bazată pe nominalizări realizate de corespondeții revistei și a avut drept criterii originalitatea, influența, succesul și ambiția.

Bitland este un start-up ce utilizează tehnologia blockchain pentru a crea un registru public al proprietăților (terenuri) din Africa. Compania și-a început activitatea în Ghana, unde Fondul Monetar Internațional a evaluat că 90% dintre titlurile de proprietate nu sunt legalizate.

Sub conducerea lui Narigamba Mwinsuubo, Bitland verifică documentele de proprietate ale rezidenților și le înregistrează pe blockchain. Utilizează tehnici precum coordonatele GPS, un sistem de cartografiere, chei PGP și timestamps.

În prezent, compania cooperează cu autoritățile din 9 țări africane și cu comunitatea nativ-americană din Statele Unite.

Conferința Crypto Springs, scena pentru criticii criptomonedelor

Conferința Crypto Springs se derulează în această perioadă în Palm Springs, California. Include unii dintre cei mai importanți dezvoltatori și lideri ai comunității cripto. Ceea ce o face diferită față de alte conferințe este că accentul este pus pe problemele și deficențele din industrie.

Meltem Demirors, unul dintre organizatorii conferinței și director de strategie la Coinshares, a afirmat că industria cripto nu este descentralizată, în ciuda idealurilor la care aspiră. Opinia sa a fost împărtășită de Jackson Palmer, creatorul DOGEcoin. Acesta a criticat echipa de dezvoltatori a Bitcoin core cu privire la faptul că bug-ul descoperit recent in rețea a fost reparat ”pe furiș” în cooperare cu marii mineri.

Palmer consideră că întregul ecosistem Bitcoin suferă din cauza lipsei de diversitate în ceea ce privește limbajele de programare și implementările.

Matt Corallo este unul dintre dezvoltatorii Bitcoin Core. Acesta a fost de acord că este necesară implicarea mai multor experți în evaluarea codului. Din păcate însă, piața duce lipsă de specialiști în acest domeniu.

Dezvoltatorul Lightning și creatorul portofelului digital Zap, Jack Mallers, a abordat situația din perspectiva implicării investitorilor instituționali. În opinia sa, piața cripto este extrem de imatură. Apariția instrumentelor financiare precum Bitcoin futures va avea efecte greu de evaluat:

“Există două variante ale viitorului: Bitcoin va funcționa și va deveni un activ de trilioane de dolari, sau va ajunge la zero. Vom ajunge la punctul la care situația va fi foarte binară”.