Băncile sud coreene folosesc blockchain pentru verificarea identității

Federația Bancară din Coreea (KFB) a anunțat că în luna iulie vor lansa un sistem de verificare a identității bazat pe blockchain, denumit BankSign, ce urmează să fie folosit de toate băncile comerciale coreene.

Platforma este bazată pe Nexledger, sistemul blockchain dezvoltat de Samsung SDS și va înlocui sistemele de identificare pentru clienți, indiferent că folosesc serviciile de online banking sau mobile banking.

Fondatorul TRON achiziționează BitTorrent

Compania Rainberry Aquisition, ce aparține lui Justin Sun, a achiziționat platforma BitTorrent, după negocieri extinse începute în luna septemrbie a anului trecut.

BitTorrent a avut numeroase dificlutăți în ultima perioadă, în special după ce fondatorul Bram Cohen a părăsit compania în aprilie 2017 pentru a fonda criptomoneda Chia.

Justin Sun este la rândul său fondatorul criptomonedei TRON, care se confruntă în prezent cu o perioadă de stagnare – deși are un market cap de 3 miliarde de dolari, prețul monedei digitale s-a păstrat relativ constant în ultima perioadă, cu toate că în luna iunie și-a lansat propria rețea.

Nici știrea cu privire la achiziția BitTorrent nu a avut încă efect asupra prețului TRON, acesta menținându-se la valoarea de aproximativ 5 cenți.

Coinbase adaugă criptomoneda Ethereum Classic (ETC)

Cel mai mare exchange de criptomonede din SUA a anunțat că va include ETC în ecosistemul prpriu în următoarele luni.

Prima etapă în integrarea Ethereum Classic va fi listarea pe platformele Coinbase Pro și Coinbase Prime, după care vor urma etape de evaluare a lichidității și a stabilității prețului înainte de a fi adăugată pe platforma mama Coinbase.

Coinsase Pro și Prime sunt dedicate investitorilor instituționali și traderilor ce dispun de sume mari.

ETC este în prezent criptomoneda cu cea mai bună evoluție din ultimele 24 de ore, cu o creștere de aproximativ 24%, depășind în prezent valoarea de 16 dolari.

Traderi din SUA ce tranzacționează pe LocalBitcoins, cercetați pentru infracțiuni financiare

Theresa Tetley, ce folosește pseudonimul ”Bitcoin Maven” pe LocalBitcoins, este în prezent pasibilă de închisoare de până la 30 de luni deoarece a fost acuzată de infracțiuni financiare. În perioada 2014-2017, aceasta a avut un volum de tranzacționare de aproximativ 9 milioane de dolari pe site-ul peer-to-peer dedicat tranzacțiilor de criptomonede, iar autoritățile din Los Angeles au acuzat-o că a fost implicată într-o tranzacție cu bani proveniți din traficul de droguri.

La începutul acestui an, Morgan Rockcoons, CEO al Bitcoin, Inc., a fost arestat de autoritățile din Las Vegas pentru spălare de bani și tranzacții financiare ilegale, după ce a încercat să vândă Bitcoin în valoare de 10.000$ unor agenți sub acoperire.

În mod similar, la sfârșitul anului trecut, Bradley Anthony Stetkiw din Michigan a vândut Bitcoin în valoare de 150.000$ în perioada 2013-2015 și a fost acuzat de infracțiuni financiare.

Cei trei utilizau LocalBitcoins pentru organizarea tranzacțiilor, iar legile din SUA prevăd că în cazul unor astfel de sume mari utilizatorii trebuie să le raporteze agențiilor guvernamentale.

Problema este că site-ul nu este un exchange și nu este înregistrat oficial în SUA, astfel încât nu respectă legile cu privire la prevenirea spălării de bani și a infracțiunilor financiare, astfel încât utilizatorii riscă să atragă atenția autorităților.