Volumul de tranzacționare la Bitcoin s-a dublat comparativ cu săptămâna trecută

Mult-așteptatul avânt al pieței cripto ce a început ieri continuă, cu prețul Bitcoin depășind 7400$. De data aceasta, volumul de tranzacționare susține trendul ascendent.

Asta comparativ cu săptămâna trecută, când tranzacțiile zilnice avea o valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari. În ultimele 24 de ore volumul de tranzactionare înregistrat este de aproape $6.5 miliarde.

Ether tinde spre pragul de 500$ cu un volum de 2.5 miliarde, însă performerul zilei pare să fie Stellar. Acetsa a înregistrat o creștere de 25% în ultimele 24 de ore și și-a dublat valoarea față de săptămâna trecută, apropiindu-se de 0.3$.

Analiștii de piață sunt optimiști cu privire la potențialul Bitcoin de a atinge pragul de 8000$. Asta cu toate că valoarea totală a pieței cripto încă nu a depășit pragul de 300 miliarde dolari.

Coinsmart lansează un exchange dedicat plătitorilor de taxe din Canada

Una dintre cele mai complicate probleme cu care se confruntă cripto-entuziaștii este calcularea taxelor și impozitelor aplicabile veniturilor provenite din tranzacționarea cu criptomonede.

În ultima perioadă, autoritățile financiare au luat în vizor piața cripto, si monitorizează cu atenție persoanele care derulează activități în acest domeniu.

Compania Coinsmart a lansat un exchange canadian special conceput pentru plătitorii de taxe – pe lângă faptul că permite achiziționarea de Bitcoin BTC, Ether ETH, Bitcoin Cash BCH, Litecoin LTC, DASH, Monero XMR și EOS direct cu dolari canadieni. Oferă de asemenea un instrument de calcul al impozitelor ce trebuie plătite în funcție de tranzacțiile efectuate.

Platforma este dedicată în special pentru începătorii de pe piața cripto. Prezinta de asemenea numeroase tutoriale și resurse educaționale.

Bitmain deschide birouri în Silicon Valley și își extinde operațiunile din Israel

Gigantul chinez Bitmain a anunțat planuri majore de expansiune în perioada următoare. Asta în contextul în care valoarea companiei a ajuns la 12 miliarde de dolari. Suma este rezultatul unor runde de finanțare la care au participat investitori importanți.

Mai exact, Bitmain a deschis un sediu de 1800 de metri pătrați în Silicon Valley, unde sunt localizate majoritatea companiilor specializate pe tehnologie, ceea ce va facilita extinderea activităților din America de Nord. De altfel, în ultimele luni, Bitmain a deschis ferme de minare în Washington și Quebec.

De asemenea, compania a anunțat că intenționează să își tripleze numărul de angajați din cadrul filialei din Israel, unde este localizat departmanetul de dezvoltare.

Mai exact, Bitmain caută să atragă noi cercetători blockchain, ingineri de software și securitate, programatori Python și JavaScript. Si mai mult de atat, personal specializat în marketing.

În prezent, departamentul de dezvoltare are 15 angajați, planul fiind de a fi adăugați alți 40 la echipa existentă.

Congresul american derulează două audieri pe tema criptomonedelor

Astăzi, două comisii din cadrul Congresului american vor organiza audieri pe tema criptomonedelor.

Comitetul pentru agricultură a Camerei se va concentra pe apariția “activelor digitale”, în timp ce audierea Subcomisiei privind Politica Financiară va examina

“în ce măsură guvernul Statelor Unite ar trebui să considere criptomonedele drept bani”.

La ședința Comitetului pentru agricultură participa Amber Baldet,  fost șef al departmanetului de Blockchain JPMorgan și actualul CEO la Clovyr. De asemenea si fostul președinte al Comisiei CFTC Gary Gensler, împreuna cu unul dintre partnenerii din cadrul firmei de investiții Andreessen Horowitz, Scott Kupor.