Valoarea Bitcoin scade sub 6000$

După ce în cursul zilei de joi prețul s-a menținut la nivelul de 6100$, aseară prețul Bitcoin a început să scadă, ajungând până la 5848$, iar în prezent se tranzacționează la aproximativ 5900$.
Alte criptomonede precum ETH și XRP înregistrează acăderi de 5% în utlimele 24 de ore, însă cea mai afectată monedă din top 10 este EOS, care a înregistrat scăderi de 7%.

EOS se confruntă cu o ”criză constituțională” în prezent, după ce producătorii de blocuri au decis să blocheze 27 de conturi din cauza unor dispute cu privire la cheile private. Situația a devenit atât de controversată încât Block.One, compania care a creat proiectul, a decis că este necesară o rescriere completă a constituției EOS, care urmează să fie votată în săptămânile următoare.

Blockchain.com lansează platformă pentru investitorii instituționali

Una dintre cele mai cunoscute platforme cripto din Marea Britanie, Blockchain.info, s-a mutat recent pe domeniul .com și a anunțat că a lansat un serviciu dedicat investitorilor instituționali.

Blockchain Principal Strategies (BPS) oferă acces pe piața cripto pentru instituții, firme și investitori, printr-o serie de instrumente de tranzacționare și de cercetare, cum ar fi un birou de tranzacționare de tip over-the-counter (OTC), un sistem inteligent de gestionare a comenzilor (OMS) și vizualizare personalizată a portofoliului.

Lansat în 2011, Blockchain.com este acum unul dintre cele mai populare portofele cripto cu mai mult de 25 de milioane de portofele înregistrate și active în valoare de 200 de miliarde de dolari tranzacționate în 140 de țări. Inițial lansat ca furnizor de date pentru tranzacțiile Bitcoin (BTC), firma oferă acum portofelele cripto pentru Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH) și Ethereum (ETH).

Vulnerabilitate de tip double spending pentru Tether în relație cu exchange-ul OKEx

Compania de securitate informatică SlowMist a anunțat că a identificat o vulnerabilitate în transmiterea de Tether (USDT) către un exchange (nenominalizat în raportul publicat). Aparent, reprezentanții SlowMist au putu transmite USDT către un exchange fără a fi completat valorile corecte în câmpurile tranzacției, ceea ce înseamnă că acele conturi ar putea fi creditate pentru tokenuri fără să le fi trimis de fapt (double-spending).

Verificările efectuate de OmniLayer, creatorii Tether, au relevat că de fapt eroarea aparține exchange-ului, care a acceptat tranzacția ne-validată. Ulterior, platforma OKEx a publicat o declarație în care a susținut că a rectificat problema și că a verificat tranzacțiile pentru a se asigura că această vulnerabilitate nu a fost exploatată.

Activitățile de tip cryptojacking au crescut cu 629% în primul trimestru al lui 2018

Compania de securitate McAfee Labs a publicat un raport care relevă că activitatea de cryptojacking bazată pe malware a crescut cu 629% în prima parte a lui 2018. Prin infectarea computerelor cu malware, puterea de procesare este utilizată pentru minarea de criptomonede fără știrea porprietarului.

McAffee Labs a identificat peste 2.9 milioane de malware de minare cripto în primele 3 luni ale anului, majoritatea bazate pe CoinHive, codul folosit pentru minarea Monero (XRM).

Un raport publicat la începutul acestei luni sugerează că 5% dintre criptomonedele Monero de pe piață au fost obținute prin această metodă, însă majoritatea analiștilor de securitate consideră că procentul este în realitate mult mai mare.