Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a făcut comentarii foarte pozitive despre criptomonede și despre tehnologia blockchain,  în discursul inaugural de la WeAreDevelopers World Congress 2018 în Vienna, Austria.

Conform unui raport apărut miercuri, pe 16 mai, Steve Wozniak consideră blockchainul a fi „o idee foarte bună”. Acesta a spus de asemenea că „blockchainul este următoarea mare revoluție IT care urmează să se întâmple”.

Wozniak a explicat că viziunea lui optimistă asupra blockchainului se datorează faptului că există multe aplicații utile pentru tehnologie, în tot felul de zone.

Blockchainul și criptomonedele își vor atinge întregul potențial în zece ani de zile, după spusele lui Steva Wozniak. Co-fondatorul Apple l-a citat pe directorul Twitter Jack Dorsey, care a spus în luna martie că bitcoinul va deveni „moneda unică” pentru întreaga lume.

Nu este prima oară când Steve Wozniak face comentarii pozitive despre criptomonede și blockchain. La conferința Money 20/20 din Las Vegas în octombrie anul trecut, acesta a spus că bitcoinul este mai bun decât dolarul și aurul.

După spusele lui Steve Wozniak, marele avantaj al bitcoinului este că există un număr limitat de monezi. Între timp, banii fiat, ca dolarul american sau moneda euro, pot fi printați la discreție de către bănci.

Chiar și așa, Wozniak și-a vândut toți bitcoinii, mai puțin unul singur. A spus acest lucru la conferința WeAreDevelopers din Vienna și a explicat că „nu vrea să fie investitor și să fie cu ochii tot timpul pe preț.”