Comisia de Supraveghere a Burselor din Thailanda a publicat noul proiect de lege cu privire la criptomonede și ICO-uri ce urmează să intre în funcțiune până la sfârșitul acestei luni, legalizând astfel șapte criptomonede:

”Comisia permite tranzacționarea a șapte criptomonede ce pot fi folosite pentru ICO-uri sau pot fi tranzacționate în cadrul exchange-urilor contra monedei naționale baht. Acestea sunt bitcoin, ethereum, bitcoin cash, ethereum classic, litecoin, ripple și stellar”.

În conformitate cu declarațiile directorului comisie, noile reglementări acoperă activitățile derulate de ICO-uri, exchange-urile cripto, firmele de brokeraj și alte instituții care derulează activități de vânzare și cumpărare de criptomonede. De asemenea, criteriile de aprobare a celor șapte criptomonede ce vor putea fi tranzacționate legal au fost ”credibilitatea, lichiditate și faptul că nu promovează secretizarea”.

Toate instituțiile ce derulează activități asociate trebuie să se înregistreze în termen de 90 de zile și să achite taxele prevăzute de noile reglementări, fiind menționat faptul că doar companiile înregistrate în Thailanda și cu un capital social minim de 30.000$ (1 milion baht) pot obține licența de operare.

Pentru licențiere, companiile trebuie să achite taxe de înregistrare de aproximativ 150.000 $ (5 milioane baht) și impozite ulterioare ce variază între 0.001% din volumul de tranzacționare pentru brokeri și 0.002% pentru exchange-uri.

În ce privește ICO-uri, emitenții de tokenuri trebuie să ”declare clar ce tip de tokenuri oferă, precum și informații cu privire la modul în care fondurile vor fi investite”.De asemenea, trbeuie să aibă un capital social de minim 150.000$ și sunt obligați să raporteze cu privire la evoluția proiectului timp de minim un an. Când vine vorba de sumele colectate, pentru investitorii tip persoane fizice este stabilită o limită de 9000$ (300.000 baht) per proiect sau maxim 70% din valoarea totală a tokenurilor oferite.

Pedepsele pentru ICO-urile ilegale includ amenzi de minim 15.000 $ (500.000 baht) și maxim dublul valorii tokenurilor vândute ilegal, precum și până la 2 ani de închisoare.