Liderul partidului turc Mișcarea naționalistă, Ahmet Kenan Tanrikulu, care a ocupat anterior funcția de Minstru al Industriilor, a conceput un raport prin care propune lansarea unei criptomonede naționale denumită ”Turkcoin”.

În conformitate cu declarațiile publicate de presa din Turcia, noua monedă națională ar putea fi un token de tip obligațiune, susținută de companii naționale precum Turkish Airlines, Bursa din Instambul și Turk Telecom, pentru a minimiza riscurile financiare.


Ahmet Kenan Tanrikulu a declarat:

”Lumea avansează spre un nou sistem digital. Turcia ar trebui să își creeze propriul sistem digital și propria monedă digital înainte să fie prea târziu”.

În raport, liderul politic a solicitat reglementări mai clare pentru cripto, care să prevină utilizările ilicite și să protejeze consumatorii.

”Introducerea de reglementări care să încurajeze industria și să ia în considerarea toate riscurile asociate ne va permite să generăm venituri de pe piața de criptomonede, mai ales bitcoin. În acest context, țara are nevoie de o bursă bitcoin și legislație care să reglementeze acest domeniu”.

Declarațiile lui Ahmet Kenan Tanrikulu apar la doar câteva săptămâni după ce primul ministru turc a declarat pentru CNN Turcia că guvernul investighează posbilitatea de a lansa propria criptomonedă.

De asemenea, succesul obținut de Venezuela în lansarea ”petro”, token bazat pe rezervele de petrol ale țării, ce a ajutat la strângerea de aproximativ 735 de milioane de dolari în câteva zile, conform declarațiilor președintelui venezuelean, nu face decât să alimenteze entuziasmul altor țări pentru criptomonede.