Compania producătoare de automobile Volvo a anununțat că va folosi tehnologia blockchain pentru urmărirea aprovizionării cu cobalt. Mineralul este folosit pentru bateriile litiu-ion ale automobilelor electrice.

Volvo a lansat modelul electric XC40 Recharge anul acesta și planifică să lanseze un model nou de mașină electrică în fiecare an până în 2025.

„Cobaltul este în esențial pentru bateriile vehiculelor electrice, dar consumabilele sunt limitate. Companii precum Volvo își accelerează producția în mod semnificativ, fiind planificat ca jumătate din mașinile Volvo să fie electrice până în 2025. Fiecare mașină necesită 10-20 kilograme de cobalt în bateriile lor ”,

a declarat pentru Mark Rakhmilevich, managerul de produse blockchain la Oracle.

carscenter-accepta-bitcoin

Volvo va aplica tehnologia blockchain pentru a asigura trasabilitatea globală a materiilor prime folosite în lanțul de aprovizionare. Rakhmilevici a explicat:

„Volvo se asigură că livrările lor de cobalt sunt clare și ferite de probleme, urmărind materiile prime pe blockchain-ul Oracle. Lucrăm cu Volvo încă din această vară sa implementam o aplicație pentru urmărirea aprovizionării cu cobalt pe Blockchain ”

Minarea de cobalt, problematică

Cea mai mare parte a cobaltului provine din Republica Congo, o zonă criticată pentru condițiile din industria de minare. Conform Amnesty International, copiii de până la șapte ani lucrează în condiții riscante în Congo pentru a mina cobaltul. Copiii mici și adulții sunt adesea plătiți doar 1 dolar pe zi pentru a lucra în aceste condiții periculoase.

Volvo s-a asociat, de asemenea, cu Circulor, un furnizor de trasabilitate ca serviciu, pentru a urmări materiile prime. Această soluție end-to-end ar asigura distribuirea de date transparentă și fiabilă, stimulând semnificativ transparența întregului lanț de aprovizionare cu materii prime.

Proiect pilot de succes

În această vară, Volvo Cars a realizat un proiect pilot de succes împreună cu Oracle și Circulor. De asemenea, a realizat un acord cu doi furnizori mondiali de baterii, CATL din China și LG Chem din Coreea de Sud, pentru a implementa trasabilitatea cobaltului pe blockchain începând din acest an.

Datele stocate pe platforma Oracle blockchain vor include lanțul de custodie și informații despre sursa mineralelor care să asigure că extragerea se face în concordanță cu liniile directoare recunoscute la nivel mondial.

Blockchain este o soluție ideală pentru urmărirea materialelor pe un lanț de aprovizionare, deoarece tehnologia creează înregistrări ale tranzacțiilor care nu pot fi alterate. Acest lucru permite participanților din rețea să verifice și să auditeze în mod independent tranzacțiile.

Caspar Rawles, analist senior la Benchmark Mineral Intelligence, a declarat:

„Întrucât mai mulți producători de automobile produc vehicule electrice, trebuie să conștientizeze că gestionarea lanțului de aprovizionare va fi un aspect crucial. Este o veste bună că Volvo adoptă monitorizarea prin tehnologia blockchain. ”

CryptoZZ