O cercetare realizată de CoinDesk în Rusia a relevat că importatorii chinezi din Rusia folosesc USDT pentru a transfera rapid fonduri.

Cea mai cunoscută aplicație a criptomonedei stabile emise de Tether permite traderilor cripto să mute rapid banii între exchange-uri pentru a profita de oportunitățile de arbitraj. Dar, potrivit mai multor comercianți OTC din Moscova, acesta are cel puțin un caz de utilizare reală – serviciu de remitere pentru importatorii locali chinezi.

Utilitate pentru Tether – 10-30 milioane de dolari zilnic

Volumul total al USDT achiziționat de firmele chineze variază între 10-30 milioane USD zilnic, conform declarațiilor comercianților OTC.

„Importatorii acumulează o mulțime de bani cash în Moscova și au nevoie de Tether pentru a-i transfera în China”,

a declarat Maya Shakhnazarova, șefa de tranzacționare OTC la Huobi Rusia. Acesta este filiala locală a exchange-ului Huobi Global.

Ei folosesc criptomoneda USDT pentru a trimite sume mari înapoi în țara de origine, care are controale stricte de capital. Anterior, comercianții foloseau bitcoin, dar odată cu prăbușirea prețului din 2018, au trecut la USDT, care are paritate cu dolarul american.

Nu contează dacă tether are rezerve de acoperire a USDT

Shakhnazarova a explicat că transferurile sunt realizat foarte ușor:

“Un client vine cu numerar, negociem prețul și încheiem afacerea. Clientul predă numerarul și o adresă de portofel, vânzătorul trimite USDT în portofel.”

USDT are avantajele criptomonedelor. Fără limită la câți bani pot fi trimiși sau unde – și nu are volatilitatea care afectează prețul Bitcoin.

În ciuda controverselelor cu privire la rezervele în dolari ale Tether, pe această piață „nimănui nu îi pasă dacă USDT este garantată sau nu”, a explicat Konstantin Plavnik, directorul operațional al exchange-ului Xena din Moscova.

Aceasta utilitate pentru Tether va ajuta criptomoneda să supraviețuiască indiferent de rezervele companiei emitente.