Compania din spatele platformei blockchain EOS, Block.one, a lansat versiunea beta a platformei de socializare descentralizată, Voice.

Voice Beta este o platformă bazată pe recompense în tokenul Voice pentru crearea, distribuirea și descoperirea conținutului. Aceasta va fi lansată mai întâi doar pentru rezidenții din Statele Unite și cu un set de caracteristici limitat, a explicat platforma.

Pentru început, aceasta va fi disponibilă pentru utilizatorii care au solicitat acces beta. Tot conținutul de pe Voice Beta va fi vizibil doar pentru utilizatorii înregistrați. Aceștia vor trebui să confirme prin serviciul de verificare a identității HooYu utilizat de Voice că sunt persoane reale și rezidenți ai SUA.

Voice are nevoie de reglementare

În urma acestui feedback inițial și a optimizării ulterioare în Statele Unite, echipa din spatele proiectului spune că va

„continua o lansare constantă pe teritoriile de limbă engleză, apoi la nivel global, colaborând cu autoritățile de reglementare locale pe măsură ce ne extindem”.

Block.one a explicat că a optat pentru lansarea în SUA din cauza obstacolelor de reglementare în ce privește rețelele social media.

“Acest domeniu impune să obținem conformitatea legală oriunde intenționăm să punem la dispoziție Voice. Ne-am uitat deja atent la toate piețele noastre cheie din America, Europa, Africa și Asia.”

Între timp, platforma se consultă cu SEC din SUA încă din decembrie trecut și a creat politici și sisteme pentru a respecta cerințele Oficiului de Control al Activelor Externe (OFAC) și anti-spălare de bani.

Block.one și-a anunțat intenția de a lansa platforma în iunie anul trecut și a plătit 30 milioane de dolari pentru domeniul Voice.com. Compania a optat pentru dezvoltarea unui blockchain dedicat pentru această platformă, denumit EOSIO. Ulterior, planul este ca platforma să poată fi integrată și pe EOS Public Blockchain și, eventual, alte rețele.

CryptoZZ