Președintele Western Union a declarat că este dispus să adopte criptomonedele ca metodă de transfer. Într-un video postat pe Twitter, Odilon Almeida susține:

”Deja integrăm 130 de valute. Dacă într-o zi vom simți să introducem criptomonede pe platforma noastră, dorim să fim pregătiți din punct de vedere tehnologic. Pentru noi vor fi pur și simplu alte monede. Cred că monedele digitale pot deveni o opțiune suplimentară de valută sau de active care să fie transferate intre oameni și companii pe tot globul.”

Almeida e de părere însă că piața cripto este abia la început. Ele trebuie să rezolve multe probleme înainte de a fi adoptate la scară largă. Executivul Western Union apreciază că principalele dezavantaje ce trebuie depășite sunt volatilitatea, guvernanța și respectarea reglementărilor.

El și-a arătat optimismul cu privire la faptul că Western Union poate contribui la depășirea acestor probleme. În cazul în care le consideră de interes, compania este dispusă să “aloce resurse semnificative pentru a rezolva aceste trei probleme”.

Almeida a afirmat de asemenea că așa numitele criptomonedele stabile sunt o metodă de soluționare a problemei volatilității.

Evaluarea utilității blockchain în parteneriat cu Ripple

Președintele Western Union a declarat:

“Există două elemente de interes când vine vorba de criptomonede. Prima este moneda digitală în sine, iar cea de-a doua este tehnologia din spatele ei: blockchain. “

Blockchain permite schimbul de informații și stocarea datelor cu privire la tranzacții într-un mod eficient. Există mai multe aplicații potențiale pentru sectorul serviciilor financiare, iar Western Union vrea să le găsească pe cele care se potrivesc cel mai bine platformei.

Western Union explorează

în prezent tehnologia blockchain în parteneriat cu Ripple. Conform declarațiilor din clipul postat, compania dorește să evalueze beneficiile pe care le poate oferi.

”În prezent, testăm tehnologia blockchain pentru a descoperi dacă este o metodă mai rapidă și mai ieftină de a efectua transferuri. ”

Atitudinea oficială a Western Union față de criptomonede s-a schimbat considerabil în ultimele luni.

În luna iunie a acestui an, CEO-ul companiei, Hikmet Ersek, a declarat că introducerea criptomoneelor nu se va realiza prea curând.

“Consumatorii ne spun ce vor. Oamenii nu își plătesc facturile de spitalizare în cripto”, a afirmat el la acea vreme.

Rămâne de văzut însă dacă Western Union este capabil să înțeleagă conceptul de criptomonede sau aceasta este o simplă încercare de a urma valul de interes către acest domeniu.