Digital Currency Group, compania deținută de Barry Silbert, a publicat un acord din data de 23 mai semnat de 56 de companii. Acestea își dădeau consimțământul pentru mărirea blocurilor la 2MB. Anunțul prezenta cele 56 de companii ca fiind o parte importantă a ecosistemului, ele având împreună un hash power de 83.28%.

Propunerea lui Barry Silbert

Timp de câteva zile, unii membri ai comunității au participat la conferința lui Barry Silbert cu privire la planul de scalabilitate al bitcoinului. Conform declarațiilor lui Silbert, întâlnirea a avut loc în cadrul Consensus 2017. La final, compania condus Silbert a comunicat propunerea.
56 de companii din industria crypto, din 21 de țări, s-au pus de acord. Ele dețin cumulat un hash power de 83% din totalul rețelei. Cele 56 de compoanii tranzacționează lunar în valoare de 5.1 miliarde dolari și au înregistrate 20.5 milioane de wallet-uri.
“Suntem de acord cu upgrade-urile rețelei, care se vor implementa simultan, conform planului iniţial,” explică anunțul companiei Digital Currency Group. “SegWit se va activa când 80% din rețea va fi de acord și va mări dimensiunile blocurilor la 2MB în 6 luni.”

Propunerea de a micșora pragul la 80%

Anterior comunicatului emis de compania DCG, Eric Lombrozo a declarat că este posibil ca pragul necesar pentru implementarea SegWit să fie scăzut. După meetingul din 22 mai, dezvoltatorul Bitcoin, James Hilliard a propus de asemenea reducerea acestui prag:
“Doresc să se efectueze implementările propunerilor lui Barry Silber în două părți distincte. Prima este activarea SegWit la un prag de 80% iar a doua este cea referitoare la bifurcare. Pentru activarea SegWit trebuie să avem în vedere minimizarea riscurilor și maximizarea compatibilității. Referitor la bifurcare, dacă aceasta va avea loc independent de activarea SegWit, putem rezolva problema scalabilității și de asemenea putem ocoli toate riscurile și problemele ce pot apare.”

Viitorul bitcoinului

Decentral, Grayscale Investments, Jaxx, Bitmain, Xapo, Yours, Bitpay, Gavin Andresen, Bitcoin.com şi Guy Corem sunt câteva companii şi persoane cu renume care au fost de acord cu acest compromis pentru SegWit.
Comunicatul DCG spunea în continuare că membrii comunităţii sunt pregătiţi pentru dificultăţile care vor apărea ca urmare a compromisului tehnic. Articolul s-a încheiat cu următoarea declaraţie:
“Suntem foarte determinaţi să dezvoltăm în continuare mecanismul, pentru a oferi îmbunătăţiri comunităţii şi de asemenea dorim să utilizăm instrumente de comunicare pentru a fi mai aproape de utilizatori. Dorim să discutăm cu aceştia despre design, metode de integrare, implementarea unor soluţii de siguranţă, astfel încât să sporim capacităţile bitcoinului.”

Sursa – News.bitcoin.com