Directorul executiv al Bitfury, George Kikvadze, a prezentat pe blocul oficial un caz de utilizare important pentru blockchain. Este vorba despre stocarea și gestionarea documentelor importante pe blockchain-ul Bitcoin, de exemplu.

Odată cu evoluția tehnologiei, documentele fizice își pierd importanța și sunt înlocuite din ce în ce mai mult cu înregistrări digitale. Fenomenul se manifestă deja, dar tehnologia blockchain oferă un strat adițional de protecție împotriva falsurilor.

Documente pe blockchain – Pașapoarte

Kikvadze se folosește de exemplul documentelor de călătorie pentru a exemplifica utilitatea blockchain. În prezent, companiile aeriene de exemplu stochează în format digital informațiile de identitate ale călătorilor și detaliile cu privire la vize.

În trecut, o călătorie peste hotare presupunea interacțiuni prelungite cu grănicerii, alături de o verificare minuțioasă a documentelor de călătorie. În prezent, pașapoartele și informațiile cu privire la vize sunt stocate elecronic. În multe cazuri, aeroporturile au scannere avansate pentru identificare facială.

Directorul Bitfury susține că se poate renunța complet la documentele fizice, atâta timp cât îmbunătățim securitatea cibernetică.

Prevenirea falsificării documentelor

Scopul principal al documentelor este de a proteja împotriva falsificării. Este mai greu să manipulezi un pașaport modern cu toate caracteristicile sale de securitate, decât să schimbi un document electronic.

Kikvadze subliniază că blockchain-ul Bitcoin ar putea fi folosit pentru a securiza un pașaport digital. Informațiile pot fi stocate pe telefonul mobil, iar o semnătură digitală va asigura securitatea acestuia chiar și în cazul în care telefonul este furat.

vinde bitcoin

Dacă orice informație ar fi modificată într-o încercare de falsificare, semnătura digitală s-ar schimba, iar versiunea stocată pe blockchain va arăta acest lucru.

Bitfury a început deja să utilizeze un astfel de sistem, înregistrând semnăturile digitale pentru titlurile de proprietate din Georgia. Fără eliberarea oricărei informații private, cetățenii pot dovedi că titlul lor este corect și nemodificat.

Este doar o chestiune de timp pentru ca documentele de hârtie să fie înlocuite de documente pe Blockchain . Iar  aceasta tehnologie, poate garanta valabilitatea acestora.