Chen Weixing, director și dezvoltator al aplicației Funcity și fondator al aplicației de chemare taxi Kuaidi Dache, a dezvăluit că plănuiește un echivalent pentru aplicația Uber, bazat însă pe blockchain.

Noua platformă, anunțată duminică la o întâlnire de după evenimentul Guiyang BigData Expo, va fi dezvoltată în parteneriat cu Yang Jun, co-fondator al Meituan, unul dintre cele mai mari aplicații de cupoane de reduceri din China.

„Ridehailing este prima ocazie în care testăm blockchainul pe o aplicație socială la scară largă”, a scris antreprenorul pe China Money Network.

Uber pe blockchain

Deși nu a dezvăluit ce platformă de blockchain o să folosească pentru a dezvolta aplicația sau cum plănuiește să contracareze problema de scalabilitate a blockchainului, noul proiect al lui Chen este important ținând cont de experiența sa în dezvoltarea aplicațiilor care îți cheamă taxiul acasă.

Fondat de Chen în 2012, Kuaidi Dache s-a lansat instantaneu în China și rivaliează cu altă aplicație de chemare taxi numită Didi Chuxing. Ambele sunt susținute de capital de risc și de giganți ai Internetului ca Tencent și Alibaba. Cele două companii au intrat într-un adevărat război al afacerilor, scăzând prețurile, până când au făcut o fuziune în 2014 și au devenit aplicația cea mai mare de chemat taxi din întreaga China, păstrând numele de Didi Chuxing. Firma a scos mai apoi aplicația Uber de pe piața chineză, printr-o achiziție.

Mai mult, planul lui Chen de a intra în spațiul blockchain nu este cu totul surprinzător, pentru că a fost unl dintre cei mai vocali investitori blockchain din China. Conform unui raport din luna februarie a anului acestuia, Chen a investit în cel puțin 12 proiete cripto, inclusiv unele dintre cele mai mari platforme de trading ca Binance și Huobi.